Wat is schijfruimte in webhosting? (Wat je nodig hebt en tophosts)

U hebt waarschijnlijk gehoord van schijfruimte voor zover het ruimte vrijmaakt op uw laptop of pc, maar u vraagt ​​zich misschien nog steeds af: “Wat is schijfruimte in webhosting? Is het anders? ‘


Gelukkig is schijfruimte waarschijnlijk een van de gemakkelijkste concepten in webhosting om te begrijpen, dankzij het gebruik ervan in ons dagelijkse computerleven. Simpel gezegd, schijfruimte is de opslagcapaciteit op uw computer of server waarmee je alles kunt huisvesten, van back-ups en software tot kattenvideo’s en selfies. Nu zoekmachines naar schatting 5,3 miljard pagina’s aan websites detecteren, is het beveiligen en optimaliseren van uw schijfruimte van cruciaal belang aangezien het internet blijft uitbreiden.

Of je nu een digitale verzamelaar bent of een online nette freak, we zijn hier om verwarring over schijfruimte op te lossen door de term te definiëren, de hosts met de meeste opslagruimte te markeren en je meest prangende vragen te beantwoorden.

Wat is schijfruimte in webhosting?

Net als het inpakken van uw koffers voor een reis of het inrichten van uw huis, vertegenwoordigt schijfruimte een leeg gebied dat u kunt indelen zoals u dat wilt. Vaak besproken in één adem met de bandbreedte van webhosting, is schijfruimte een belangrijk onderdeel van uw webhostingplan:

Schijfruimte, ook wel opslag of webruimte genoemd, is de hoeveelheid ruimte op een server die beschikbaar is om de inhoud (tekst, afbeeldingen, code, databases, enz.) Van uw website op te slaan.

Bij webhosting bevat uw toegewezen opslagruimte zowel de openbaar zichtbare informatie, zoals uw logo, blogposts en afbeeldingen, maar ook de bestanden die een belangrijke rol spelen in hoe uw website wordt weergegeven en werkt, zoals PHP, CSS of JavaScript-bestanden. Zoals u zich kunt voorstellen, kan het hebben van veel veilige en snelle schijfruimte uw online succes een grote boost geven.

Dat gezegd hebbende, kunnen hosts verrassend verschillende benaderingen van schijfruimte aannemen. De meeste providers nemen e-mailberichten en back-ups op in opslagtoewijzingen, terwijl andere deze afzonderlijk opslaan. Krachtigere services zoals VPS of dedicated serverhosting specificeren een vaste hoeveelheid opslag, maar shared hostingproviders spreken vaak over het concept van onbeperkte schijfruimte en hosting (daarover meer).

Beste goedkope webhosting met veel schijfruimte

Laten we duidelijk maken dat er niet zoiets bestaat als onbeperkte opslag of bandbreedte. Denk aan dat huis of de koffer waar we in het vorige gedeelte naar verwezen, uiteindelijk zal er gewoon geen ruimte meer zijn voor kleding of meubels. Hetzelfde geldt voor de server die uw website huisvest, die eindige bronnen heeft.

Het verschil is echter hoe providers regelen hoe shared hosting-klanten die bronnen gebruiken. Sommigen zullen vooraf ingestelde opslagbeperkingen definiëren, terwijl anderen hun schijfruimte als onbeperkt of onbeperkt op de markt zullen brengen. Dit laatste is nauwkeuriger, omdat het in wezen betekent dat de host niet goed oplet hoeveel opslagruimte je verbruikt. Zolang je je schijfruimte redelijk en verantwoord gebruikt, komt alles goed. Als u merkbaar meer opslagruimte inneemt, wordt u gevraagd een vergoeding te betalen of uw abonnement te upgraden.

Ondanks de luxe sfeer die onbeperkte opslag oproept, is het een relatief veelvoorkomende functie bij webhosting. Veel van onze favoriete hostingmerken aller tijden bouwen hun platform rond onbeperkte schijfruimte en andere bronnen. Vergelijk hier de beste opties:

Zie andere top betaalbare hosts »

Hoeveel opslagruimte heb ik nodig voor webhosting?

In tegenstelling tot de meer mysterieuze en minder aanpasbare bandbreedte, is schijfruimte relatief eenvoudig. De meeste hosts vermelden de opslagcapaciteit van een plan, meestal gemeten in gigabytes, als een van de beste statistieken in de prijstabel. Er is zelfs een grote mate van flexibiliteit in gedeelde hostingplannen; Zolang u uw webruimte niet misbruikt, kunt u wegkomen met het hosten van een flink aantal bestanden.

Dat gezegd hebbende, opslag is meestal niet aanpasbaar – wat u heeft, is wat u krijgt, tenzij u een flexibeler VPS-hostingplan gebruikt, schaalbare cloudhosting gebruikt of klaar bent om over te stappen naar een nieuw plan.

WP Rocket geeft aan hoeveel schijfruimte WordPress-gebruikers nodig hebben, vergeleken met statistieken van Kinsta. De huidige versie van WordPress op het moment van schrijven, 5.2.2, neemt ongeveer 50 MB schijfruimte in beslag; vergeet dan niet thema’s (gemiddeld ongeveer 25 MB), plug-ins (ongeveer 100 MB), geüploade inhoud (gemiddeld 825 MB) en uw MySQL-database (ongeveer 85 MB) – een totaal van net iets meer dan 1 GB.

Om eerlijk te zijn, kan dat cijfer enorm fluctueren, afhankelijk van de website die u wilt maken. Persoonlijke websites en blogs zijn meestal vrij klein, terwijl portfolio’s, bureaus en kleine bedrijven wat meer ruimte nodig hebben om meer afbeeldingen en multimedia op te slaan. Online winkels en sites voor gaming of muziek hebben te maken met een veel grotere afhankelijkheid van afbeeldingen en video’s van hoge kwaliteit, wat betekent dat ze veel meer schijfruimte nodig hebben.

Globaal genomen, u gebruikt waarschijnlijk veel minder ruimte dan waarvoor u betaalt. Om uw schijfruimteverbruik efficiënt te beheren, moet u echter goed letten op wat u naar uw site uploadt. Afbeeldingen en video’s zijn de grote moordenaars, maar u kunt de beeldformaten optimaliseren of uw video’s naar YouTube overzetten om ruimte op uw server te besparen.

Hoe krijg ik serverruimte voor mijn website?

Gelukkig is schijfruimte slechts een van de vele componenten die bij hostingplannen worden geleverd. U wilt natuurlijk de beste webhostingprovider vinden die past bij uw websitedoelen en financiële vereisten, maar shared hosting is meestal de beste plaats om te beginnen. Zodra u zich aanmeldt voor een abonnement, heeft u toegang tot uw serverruimte, ontwerptools en software-installaties met één klik.

Afbeelding van servers in een datacenter

Met tonnen schijfruimte tot hun beschikking geven webhostingbedrijven klanten voldoende ruimte voor opslag.

Omdat u een server deelt met honderden of zelfs duizenden andere klanten, is uw schijfruimtegebruik beperkt. Als u echter overstapt naar VPS of cloudhosting, kunt u meer serverruimte toevoegen zonder naar een nieuw abonnement te hoeven migreren. De meeste hosts maken dit proces vrij eenvoudig in uw accountbeheerportaal, maar aarzel niet om contact op te nemen met de ondersteuningsteams van het bedrijf als u in de war raakt.

Als je een wat dubieuze snelkoppeling wilt nemen, kun je altijd kijken naar gratis webhosting. Een verrassend aantal gratis hostingproviders biedt grote of onbeperkte hoeveelheden schijfruimte, maar wees op uw hoede voor beveiligings- of prestatieproblemen. Veel gratis hosts zoeken naar andere manieren om je te beperken, dus deze optie is het beste alleen voor kleine, tijdelijke projecten die een nieuw idee testen. Stap over op een meer permanente, betrouwbare oplossing wanneer u er klaar voor bent.

Hoe controleer ik de opslag van mijn website?

Ontdekken hoeveel schijfruimte u hebt gebruikt (of nog over heeft) is vrij eenvoudig. Sterker nog, u kunt het antwoord meestal op meer dan één plaats vinden als u weet waar u moet zoeken.

Schermafbeeldingen van informatie over het gebruik van cPanel-schijven

cPanel, dat deel uitmaakt van de meeste gedeelde hostingplannen, geeft prominente schijfruimtestatistieken weer.

Voor de meeste website-eigenaren is het het beste om rechtstreeks naar uw cPanel-interface te gaan, waar statistieken over uw schijfruimte, bandbreedte, domeinen en e-mailaccounts allemaal prominent worden weergegeven. Zodra u cPanel binnengaat, staan ​​deze nummers aan de rechterkant, onder het venster Algemene informatie. Klik op Schijfgebruik (ook te vinden in het hoofdgedeelte van Bestanden aan de linkerkant) voor een meer specifiek overzicht van waar al uw opslagruimte voor wordt gebruikt.

Screenshot van WordPress Site Health

Site Health, een recente toevoeging aan WordPress, helpt gebruikers de grootte van hun website bij te houden.

WordPress-gebruikers hebben een paar andere opties. Er zijn tal van plug-ins beschikbaar, maar we hebben genoten van de nieuwe ingebouwde functie van het platform, Site Health. De tool is technisch gebaseerd op prestaties en beveiliging, maar biedt ook informatie over de grootte van uw mappen en database. Beschikbaar in WordPress 5.1 en hoger, gebruikers kunnen de dashboardnavigatie aan de linkerkant gebruiken om naar Tools, Site Health en vervolgens Info te gaan.

Niet alle opslag is gelijk: leer meer over de soorten schijfruimte

Meer is natuurlijk beter als het gaat om opslag. Maar wist u dat capaciteit niet de enige belangrijke maatstaf is waar u naar moet kijken bij het winkelen voor webhosting? Het type hardware dat uw gegevens opslaat, kan een enorme impact hebben op hoe snel het kan worden geopend of geleverd.

Harde schijven of HDD’s zijn de traditionele manieren om dat te doen goedkoop grote hoeveelheden gegevens opslaan. Een draaiende schijf, een mechanische lees- / schrijfkop en het vertrouwen op magnetisme maken harde schijven echter gevoeliger voor langzamere prestaties en storingen.

Meer recentelijk is er een nieuwe optie naar voren gekomen: solid-state drives of SSD’s slaan informatie op onderling verbonden flash-geheugenchips op en hebben geen bewegende delen. Hoewel SSD’s worden tot 20 keer sneller beschouwd, de nieuwere opslagtechnologie is doorgaans duurder en wordt geleverd met kleinere capaciteiten.

We hebben vaak onze liefde betuigd voor snelle SSD’s en de snelste webhostingservices, vooral voor die site-eigenaren die WordPress en andere bronnen met honger gebruiken, maar goed presterende schijfruimte is meer dan alleen zinloze flash en status. Studies hebben aangetoond dat als een website langer dan slechts drie seconden nodig heeft om te laden, meer dan de helft van de bezoekers de site verlaat – tankstroom, conversieratio’s en winst.

Dus, terwijl het vergelijken van webhostingplannen in termen van schijfruimtecapaciteit een geweldige eerste start biedt, moet u een beetje dieper graven om te ontdekken of de iets grotere investering in krachtige opslagruimte een waardevolle onderneming is.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map