AWS versus Azure versus Google Cloud versus goedkopere alternatieven – 2020

In tegenstelling tot de kameraadschap van The Three Musketeers, heeft de public cloud computing-industrie een drietal formidabele vijanden: AWS, Azure en Google Cloud. In plaats van rond Frankrijk te galopperen, zitten de cloudconcurrenten vast in constante concurrentie voor een enorm klantenbestand.


Amazon Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud Platform zijn de dominante krachten in de branche. Volgens een rapport uit 2019 verwacht Gartner dat de omvang en uitbreiding van de cloudservices-industrie tot 2022 drie keer zo snel zal groeien als de algehele IT-services, waarbij de inkomsten met bijna 20% per jaar stijgen.

Het is niet langer de vraag of je naar de cloud moet verhuizen, het is een kwestie van welk platform je moet gebruiken. In plaats van een brede cloud-vergelijking, hebben we elk platform – en de goedkopere alternatieven – bekeken vanuit het perspectief van individuele ontwikkelaars en kleine bedrijven, helemaal tot grote bedrijven met veeleisende vereisten voor schaal, snelheid en beveiliging.

AWS vs. Azure vs. Google Cloud – voor beginners & Startups

De cloud biedt talloze manieren om gegevens op te slaan, weer te geven en te verwerken. Cloudnetwerken bieden alles, van Netflix en Major League Baseball tot IoT-sensoren en machine learning-applicaties. Voor dit artikel hebben we er echter voor gekozen om ons te concentreren op eenvoudige rekenplatforms waarmee bedrijven relatief eenvoudige websites en applicaties kunnen ontwikkelen en implementeren.

De voordelen van cloudhosting zijn vooral gunstig voor startups, gezien het pay-as-you-go-prijsformaat en de mogelijkheid om de computerbronnen indien nodig onmiddellijk omhoog of omlaag te schalen. Om te zien welk bedrijf het beste is voor beginners, hebben we cloudinstanties met vergelijkbare bronnen geconfigureerd en hun maandelijkse (in plaats van uur) kosten berekend. Hoewel elk van de Big Three-cloudbedrijven tientallen gespecialiseerde toolsets aanbiedt, bleven we bij de belangrijkste computerplatforms van de Big Three: AWS Elastic Compute Cloud of EC2, Azure’s Virtual Machines en Google Cloud’s Compute Engine.

Om veelvoorkomende problemen te verlichten waarmee bedrijven worden geconfronteerd met cloudhosting, zoals problemen bij het selecteren van de juiste producten, de stress bij het opzetten ervan en minder dan toegankelijke klantenondersteuning, hebben we ook een paar off-the-path hostingproviders geselecteerd om te vergelijken met AWS , Azure en Google Cloud. Deze extra hosts zijn bekend en zeer gerespecteerd in de traditionele hostingmarkt en bieden een veel eenvoudiger pad naar succes in de cloud. Bekijk onze bevindingen:

AWS-logo
Logo van Azure
Logo van Google Compute Engine
Logo van HostGator
A2 Hosting-logo

CPU’s

RAM Opslag Bandbreedte Prijs
11121
2 GB2 GB3,75 GB2 GB1 GB
30 GB gratis16 GB$ .02 / GB per maandOnbepaald30 GB
10 GB gratis5 GB gratis$ .12 / GB per maandOnbepaald2TB
$ 7,00 / maand$ 18,97 / maand$ 15,60 / maand$ 4,95 / maand$ 5,00 / maand
Bezoek site »Bezoek site »Bezoek site »Bezoek site »Bezoek site »

Zie andere top cloud hosts »

AWS vs. Azure vs. Google Cloud – voor middelgrote bedrijven

Als regerend veteraan van de branche heeft AWS in 2006 de cloudmarkt opgericht en is het voorop blijven lopen. Het bedrijf heeft ongetwijfeld het grootste productportfolio, met 165 tools voor computers, opslag, netwerken, databases, analyses, applicatieservices en het internet der dingen. Die dominantie betekent echter dat AWS een verwarrende prijsstructuur kan afdwingen en een model voor openbare cloud kan dicteren dat geen rekening houdt met hybride of privéclouds.

Aan de andere kant van het spectrum vertegenwoordigt Google Cloud Platform de jongste cloudprovider onder de titanen. Met een grote naam en veel geld trekt Google de energieke ontwikkelaars en bedrijven die op zoek zijn naar een nieuw alternatief voor de stoere, zakelijke AWS en Azure. Gezien de uitgebreide expertise van Google in wereldwijde zoekopdrachten en analyses, blinkt het cloudplatform van het bedrijf vooral uit in machine learning, kunstmatige intelligentie en data-analyse. Ondanks grote initiatieven om het platform te verbeteren, vonden we de interface en het prijsmodel van Google Cloud het meest verwarrend – des te vreemder gezien de alomtegenwoordigheid van Gmail en Google Zoeken.

Onze goedkopere cloudalternatieven houden hier uitzonderlijk goed gelijke tred met de Big Three, bieden enorme hoeveelheden schaalbaarheid en rekenkracht en blijven desalniettemin persoonlijke ondersteuning bieden als er zich problemen voordoen. Hostwinds-klanten kunnen zelfs een uurtarief kiezen voor hun cloudservers, waardoor het vergelijken van winkelen nog eenvoudiger wordt.

AWS-logo
Logo van Azure
Logo van Google Compute Engine
Logo van Hostwinds
InterServer-logo

CPU’s

RAM Opslag Bandbreedte Prijs
44444
8 GB8 GB15 GB8 GB8 GB
30 GB gratis64 GB$ .02 / GB per maand150 GB120 GB
10 GB gratis5 GB gratis$ .12 / GB per maand3TB4TB
$ 28,00 / maand$ 37,95 / maand$ 62,42 / maand$ 35,09 / maand$ 24,00 / maand
Bezoek site »Bezoek site »Bezoek site »Bezoek site »Bezoek site »

Zie andere top cloud hosts »

AWS versus Azure versus Google Cloud – voor bedrijven

Als het gaat om de meest kostbare infrastructuur en beveiliging voor de meest veeleisende workloads, is Microsoft Azure de taak. De hoge prijzen van het platform illustreren ongetwijfeld de hoogwaardige diensten die grote bedrijven kunnen verwachten, maar slechts weinig bedrijven hebben de expertise van ondernemingsniveau en Windows-ondersteuning die Microsoft biedt. Azure biedt een krachtige en veilige oplossing die is gebaseerd op real-world applicaties die moeten worden geïntegreerd met privé- of hybride clouds.

Hoewel Windows vaak het vergeten besturingssysteem is (meer dan twee keer zoveel websites gebruiken iets dat op Linux is gebaseerd), waren we verrast om te zien hoeveel krachtige tools Azure aanbood, en vooral de eenvoud bij het kiezen en configureren van services. De Azure-console was veruit het gemakkelijkst om tussen de drie grote spelers te navigeren.

Maar alleen omdat uw cloudvereisten de mogelijkheden van veel providers overtreffen, betekent dit niet dat AWS, Azure en Google uw enige opties zijn. Naast dat het onze topkeuze is voor de beste dedicated servers, heeft Liquid Web de snelste cloudprestaties in vergelijking met AWS, Rackspace en Digital Ocean. Aan de andere kant hebben we InMotion Hosting beschouwd als het beste voor cloudhosting vanwege de zeer configureerbare, schaalbare infrastructuur.

AWS-logo
Logo van Azure
Logo van Google Compute Engine
Logo van InMotion Hosting
Liquid Web-logo

CPU’s

RAM Opslag Bandbreedte Prijs
888Flexibel*8
16 GB16 GB30 GB8 GB *16 GB
30 GB gratis128 GB$ .02 / GB per maand260 GB200 GB
10 GB gratis5 GB gratis$ .12 / GB per maand6TB10TB
$ 56,00 / maand$ 150,45 / maand$ 124,84 / maand$ 64,99 / maand$ 99,99 / maand
Bezoek site »Bezoek site »Bezoek site »Bezoek site »Bezoek site »

* – InMotion Hosting schaalt automatisch de processor- en geheugenbronnen

Zie andere top cloud hosts »

Welk Cloud Platform is het beste?

Als het gaat om oplossingen voor cloudhosting, staat schoonheid in het oog van de toeschouwer. Zoals u zich kunt voorstellen, is er geen pasklare oplossing als het gaat om de opslag-, computer- en netwerkcomponenten van cloudhosting.

Illustratie van servers in de cloud

Voor velen is cloudhosting het toppunt van geoptimaliseerde computeromgevingen voor bedrijfskritische workloads.

Stack Overflow heeft onlangs de door gebruikers gegenereerde inhoud en verkeersgegevens beoordeeld om trends tussen AWS en Azure te meten. Hoewel de eerste de voorsprong heeft op het gebied van algehele bezoeken, is Azure de meer populaire cloudoptie voor C # -programmeurs en -organisaties op het gebied van consulting, energie, verzekeringen, overheid, productie en gezondheidszorg..

Al met al is AWS over het algemeen de beste als het gaat om de breedte en diepte van beschikbare services, terwijl Azure de go-to-optie is in hybride cloudimplementaties. Google Cloud blijft een populaire keuze voor innovatie en upstart-projecten.

Welke cloudprovider het goedkoopst is?

Onze vergelijkingen hierboven geven slechts een overzicht van de prijsindelingen voor AWS, Azure en Google, maar u kunt enkele algemene trends zien. AWS is vaak een van de goedkoopste cloudopties, maar klanten kunnen meer tijd besteden aan het uitzoeken welke services ze moeten kopen en hoe ze deze op de juiste manier kunnen instellen. Google biedt een afweging voor hogere prijzen voor buitengewone hoeveelheden geheugen en andere bronnen, terwijl Azure een meer gebalanceerde en uitgebreide gebruikerservaring biedt – voor vaak het meeste geld.

Verbazingwekkend genoeg kunnen ontwikkelaars en bedrijven elk van de grote cloudserviceproviders gratis uitproberen. De meeste tools van de host hebben een gratis laag die een goede hoeveelheid middelen toewijst die een jaar lang de basisbehoeften voor testen en ontwikkeling zouden moeten dekken:

 • AWS Free Tier: 750 uur (genoeg voor een volledige maand) Linux- of Windows-micro-instanties met 1 GB geheugen, 15 GB bandbreedte, een load balancer en toegang tot een database, caching en andere tools. Zolang u de limieten niet overschrijdt, worden uw gratis bronnen met 12 maanden verlengd.
 • Microsoft Azure Free Tier: 750 uur Linux- of Windows-machines met voldoende opslagruimte, SQL-database, 15 GB bandbreedte. Verschillende andere populaire services zijn minimaal 12 maanden gratis en nieuwe klanten ontvangen ook een tegoed van $ 200 om een ​​andere service 30 dagen uit te proberen.
 • Gratis laag van Google Cloud Platform: Een maand lang een micro-instantie met 30 GB opslagruimte, plus een gratis proefperiode van 12 maanden met een tegoed van $ 300 om elke service te proberen. Beperkte toegang tot veel gangbare tools wordt altijd gratis aangeboden.

Elk platform biedt handige rekenmachines die potentiële klanten helpen in te schatten hoeveel ze kunnen verwachten te besteden per maand. De AWS-calculator lijkt een beetje verouderd, maar presteert goed, terwijl de Google Cloud-calculator er mooi uitziet, maar moeilijk te achterhalen kan zijn. Zoals we al eerder zeiden, was de Azure-rekenmachine en gebruikersinterface onze favoriet om mee te werken.

Welke cloudopslag het beste is?

Er leeft meer dan 1 miljard gigabyte aan gegevens in de cloud en de mensheid maakt gegevens sneller dan ooit. Bijna de helft van alle bedrijfsgegevens wordt in de cloud opgeslagen, waardoor gevoelige en missiekritieke informatie buiten de traditionele, on-premise infrastructuur komt. Naast de basisorganisatie en archivering van bestanden, moeten cloudopslag en databases snelle uploads en downloads bieden, samen met alle beveiligingsmaatregelen die nodig zijn voor dergelijke belangrijke informatie.

Elk cloudplatform heeft verschillende opslagmogelijkheden. Dit zijn de meest populaire voor elk:

 • AWS: Simple Storage Service (S3) voor objectopslag, Elastic Block Storage (EBS) voor permanente blokopslag en Elastic File System (EFS) voor bestandsopslag.
 • Azuur: Blob Storage voor op REST gebaseerde objectopslag van ongestructureerde gegevens en de toepasselijke naam Bestandsopslag en Schijfopslag.
 • Google: Cloud Storage is het beste voor object- of blob-opslag, samen met Persistent Disk voor blokopslag en Cloud Filestore voor bestandsopslag.

Ook als het gaat om database en archieven, loopt AWS voorop in termen van flexibiliteit en aantal opties. Azure en AWS blinken beide uit in IoT en Big Data-opslag, terwijl Google Cloud een mager maar krachtig menu met services heeft.

Wie is de grootste cloudprovider?

Het mag geen verrassing zijn dat de Big Three-providers niet alleen de wereldleider zijn op het gebied van cloudhostingservices, maar ook het wereldmarktaandeel domineren. AWS staat op de tweede plaats in onze lijst van ‘s werelds grootste webhostingbedrijven, met 8,9% van alle websites. Google Cloud volgt vlak achter en voedt 7,3% van alle sites.

Afbeelding van draden die naar een server gaan

Cloud computing neemt de last weg voor bedrijfsorganisaties om de lokale infrastructuur te configureren en uit te voeren.

Met zijn focus op hoogwaardige projecten op ondernemingsniveau scoort Microsoft Azure doorgaans lager in deze vergelijkingen. Hoewel AWS algemeen wordt beschouwd als het grootste cloudplatform, is Azure de snelste.

De cloudproviders rapporteren allemaal hun omzetcijfers anders, wat analisten frustreert en het moeilijk maakt om exacte cijfers over het marktaandeel van de cloud vast te stellen. Over het algemeen is het echter veilig om te zeggen dat AWS de dominante leider in de branche is, hoewel Azure en Google Cloud snel de kloof beginnen te dichten.

Overweeg ondersteuning en andere services bij het kiezen van uw cloud

Zoals we eerder hebben gezegd, hangt de beste cloudhostingprovider af van verschillende factoren die sterk kunnen veranderen, afhankelijk van de grootte en behoeften van uw bedrijf, website of applicatie. In feite, wees niet bang om een ​​multi-cloud of hybride benadering van uw infrastructuur te gebruiken, om leveranciersvergrendeling te vermijden en ervoor te zorgen dat elk specifiek project wordt gecombineerd met de perfecte tools en middelen om te slagen.

Naast eenvoudige berekeningen van prijs, opslag, geheugen en bandbreedte, moet u ook de verschillende andere voor- of nadelen vergelijken, zoals een eenvoudig te bedienen beheerconsole, uitgebreide kennisbank of gebruikersforums, gestroomlijnde factureringssystemen en toegankelijke ondersteuningsmedewerkers.

Hoewel onze kosteneffectieve alternatieven niet dezelfde uitgebreide service en à-la-carteopties hebben als AWS, Azure en Google Cloud, blinken ze allemaal uit in klantondersteuning en gebruikerservaring. Bepaal uw technische expertise, geduld en computerbehoeften om te bepalen met welk niveau van cloudhosting u moet gaan.

Hoewel de Big Three elk minimale klantenondersteuning bieden, zijn er meer premiumservices beschikbaar als extra kosten. AWS-prijzen beginnen rond $ 30 per maand of een percentage van uw maandelijkse uitgaven. Azure heeft een vergelijkbare flat-fee structuur, terwijl Google-ondersteuningsplannen beginnen bij $ 100 per maand per gebruiker.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map