Vi presenterer Pyra – en funksjonsrik mobil minicomputer utviklet med fokus på ytelse, portabilitet og fremtidig innovasjon

TL; DR: Pyra er klar til å treffe markedet i 2018, og er posisjonert til å endre ansiktet til mobil databehandling. Den håndholdte minicomputeren har et innebygd tastatur og flere porter for USB-enheter, SD-kort og til og med MicroHDMI. Med en design som minner om populære håndholdte spillkonsoller, kombinerer Pyra mobiliteten til bærbart spill med ytelsen og funksjonaliteten du kan forvente fra en bærbar datamaskin. Vi satte oss nylig sammen med Michael Mrozek, “Main Guy” bak Pyra, som fortalte oss hvordan enheten ble utviklet for å gi brukerne den bekvemmeligheten, moroa og underveis produktiviteten som manglet på det mobile databehandlingsområdet.


Populariteten til mobil databehandling har hatt en tendens oppover i ganske lang tid. Enten det brukes til å koble til venner eller få gjort arbeid mens du er på farten, har mobile enheter blitt en enorm del av våre personlige og profesjonelle liv.

Faktisk er det antatt at den eksterne og mobile arbeidsstyrken vil vokse til nesten 1,9 milliarder mennesker innen 2022. Og mange av disse arbeiderne søker allerede etter mindre enheter som fremdeles kan håndtere datakraften som er nødvendig for å utføre sine daglige oppgaver.

Pandora minicomputer svarte på dette etterspørselen da den kom på markedet i 2008. Drevet av Linux, den håndholdte enheten inneholdt spillkontroller, et tastatur og to SD-kortspor, noe som ga brukerne god lagringsplass for å huse datafiler. Og et tiår senere er Pandoras etterfølger, Pyra, klar til å endre tilnærmingen vår til mobil databehandling.

Foto av Pyra

Pyra vil treffe markedet i 2018 og er posisjonert til å svare på økende etterspørsel etter bedre mobil databehandling.

En mye kraftigere håndholdt med større lagrings- og databehandlingsmuligheter. Pyra tar mobiliteten til Pandora og legger til flere porter for USB-enheter, SD-kort og MicroHDMI, mye større lagringsmuligheter, 1,5 GHz CPU og mange flere funksjoner.

Født som en åndelig etterfølger av Pandora-håndholderen

Pandora ble lansert i 2008 og var en av de første håndholdte av sitt slag. Mer enn bare en datamaskin eller spillkonsoll, den ble bygget med både produktivitet og moro i tankene.

“Pandora var langt foran sin tid,” sa Michael Mrozek, grunnlegger av OpenPandora og “Main Guy” bak Pyra-prosjektet. “Da iPhone kom ut i 2008, hadde den i utgangspunktet den samme CPU.”

I likhet med Raspberry Pi-baserte spillkonsoller og håndholdte datamaskiner de siste årene, bruker både Pandora og Pyra et tilpasset Linux-basert operativsystem for jevn drift og ressursallokering.

Bilde av Pandora og Pyra side om side

Pyra leverer den samme mobiliteten som forgjengeren, Pandora, men tilbyr mer funksjonalitet og kraft.

“Pandora var optimalisert for å spille spill, men mange mennesker brukte den som en liten datamaskin også,” sa Michael.

Flere år og salg senere, måtte teamet slutte med produksjonen da Pandoras maskinvarekomponenter ble eldre og vanskeligere å produsere.

Ser på fremtiden, begynte teamet å utvikle Pyra-håndholderen som Pandoras åndelige etterfølger. Pyra drives av den fullstendige skrivebordsversjonen av Debian Linux og har forbedringer, inkludert mer RAM, en raskere CPU og tillegg til 32 GB intern lagring.

I tillegg kan Pyra fungere som en miniatyr stasjonær datamaskin med porter for eksterne enheter, inkludert et tastatur, mus og skjerm. En mobil variant er også i verkene og leveres med mobilt Internett, samtale / SMS, GPS og forskjellige miljøsensorer.

Utfordringen: Å overvinne hindringene for effektiv bærbar databehandling

Mens Pandora ikke lenger selges, lever arven videre med Pyra. Ikke bare ga den originale teknologien et springbrett for nye ideer, men utfordringene som sto under utviklingen forberedte også teamet for Pyras kommende utgaver.

“Med Pandora hadde vi aldri produsert et slikt apparat før,” sa Michael. “Med Pyra vet vi nå de fleste utfordringene, så det skal være en jevnere tur.”

Selv om disse utfordringene ville være kjent, brakte den nye maskinvaren også sine egne unike problemer. For eksempel gikk Pandora tidvis tom for RAM. For å løse dette ble Pyras 2 GB RAM-kort oppgradert til 4 GB; teamet fant imidlertid ut at maskinvaredesignproblemer forårsaket systemkrasj.

“Bare fordi moderne maskinvare er mye strengere når det gjelder spenningsstabilitet og timinger, var den første tavleutformingen ikke god nok for 4 GB og trengte mye finjustering, inkludert simulering, av tavleoppsettet,” sa Michael.

Bilde av Pyras havner

Pyras flere porter lar brukere koble til USB-enheter, SD-kort og MicroHDMI.

Bortsett fra hukommelsesproblemer, har bygningen av Pyra vært en utfordrende, men givende innsats på grunn av den innovative maskinvaren.

“Produktene i disse dager er mer komplekse, og du må passe mye mer,” sa Michael.

For å gjøre Pyra mer fremtidssikker, har brettet en modulær design delt inn i tre deler: en for CPU, RAM og lagring, en for porter og en for skjermen. På denne måten kan deler oppgraderes i stedet for å måtte kjøpe et helt nytt apparat, slik tilfellet var med forgjengeren.

Andre maskinvareproblemer oppsto på grunn av inkonsekvent kvalitet på deler. For eksempel byttet Pyra-teamet foringsrørprodusenter fra et kinesisk selskap til en med base i Europa for lettere kvalitetskontroll. I mellomtiden måtte teamet ta for seg overopphetings-CPUer ved å skjule kjøleteknologi i disse kompakte sakene. Til tross for veisperringene håper teamet at Pyras fortsatte forbedringer sikrer en endelig utgivelse av høyere kvalitet.

En sann dataopplevelse i håndflaten

Mens Pandora var foran sin tid i 2008, er Pyra i ferd med å bli en av de mest interessante og innovative håndholdte datamaskiner i vår tid.

“Vi ønsker å beholde alt som var bra fra Pandora og forbedre alt annet,” sa Michael.

Sammenlignet med Pandoras oppløsning på 800 × 480, er Pyras større 5-tommers skjerm 720px og har berøringsskjermfunksjoner. Som et resultat har Pyras høyttalere migrert til bunnen av konsollen. Pyra har også flere spillkontroller, inkludert fire skulderknapper og to analoge nubber, i tillegg til spor for både SDXC og MicroSDXC for å lagre mange spill, dokumenter og andre filer.

Bilde av Pyra ved siden av en bærbar datamaskin

Pyras kompakte størrelse og CPU-kraft snur hodene til brukere som trenger høy ytelse når du er på farten.

Pyra, som er 13,9 x 8,7 x 3,2 centimeter (ca. 5,5 x 3,5 x 1,3 tommer), er designet for å enkelt få plass i lommer, lommer og vesker. I motsetning til andre håndholdte maskiner, byttes Pyra’s 6000mAh batteri enkelt og kan skryte av en imponerende levetid og rask ladetid.

“Jeg hater absolutt hvordan du må kaste noen enheter etter 1,5 år fordi batteriet ikke fungerer lenger,” sa Michael.

På grunn av Pyras unike konfigurasjon, overskrider oppetiden for en lading enkelt den sammenlignbare enhetene. I tillegg gjør det bakbelyste tastaturet og valgfrie mobile funksjoner Pyra svært allsidig – en flott følgesvenn for nattetid eller en funksjonspakket telefon som kjører på 4G for databehandling mens du er på farten.

Fremtidsbeskyttet med modulær design og åpen kildekode-programvare

Pyra er tilgjengelig for forhåndsbestilling, og kan skryte av et imponerende utvalg av funksjoner med enda mer planlagt før lanseringen. Den modulære designen gjør det enkelt å oppgradere – en ganske uvanlig funksjon for bærbare datamaskiner og enda sjeldnere for nettbrett, telefoner og spillholdere. Den nåværende standard CPU er dual-core og klokker inn på 1,5 GHz. Med sin egen PCB, kan den (og RAM og lagring) lett oppgraderes når nye deler slippes. Med den endelige prototypen allerede i brukernes hender, venter teamet spent på å kunne markedsføre sin offisielle lansering.

Med tanke på at Pyra er hjernen til techentusiaster, kommer det ikke som noen overraskelse at den fremtidige tilpasningen av både maskinvare og programvare oppmuntres. I likhet med Pandora før den, er Pyra berettiget til å motta støtte fra mange år, både fra teamet og fra open source-samfunnet. Med Debian Linux OS er mye av Pyras programvare åpen kildekode og kontinuerlig oppdatert.

“Jeg har vært involvert i open source-samfunnet i 15 år, og jeg har alltid vært tilhenger av prestasjonene små mennesker kan gjøre,” sa Michael. “For eksempel er jeg imponert over indie-spill der et lag på bare to eller tre medlemmer kan lage et spill som er så gøy sammenlignet med noen av blockbusters.”

Pyra-håndholdte er bygget for lang levetid, bærbarhet og moro, og er et lovende prosjekt med mye å tilby fans av både spill og mobil databehandling som leter etter noe litt annerledes. I motsetning til telefoner og nettbrett, der den primære inndatametoden er gjennom et berøringsskjermtastatur, gir Pyra mulighet for inngang gjennom berøringsskjermen så vel som det innebygde tastaturet eller det eksterne USB-tastaturet. Fleksibel og kraftig nok til å bli brukt som mini-desktop, men likevel kompakt nok til å brukes som et alternativ til nettbrett – eller til og med telefoner i tilfelle mobilutgaven – Pyra beviser at noen av de største overraskelsene kommer i de minste pakkene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map