KeePass: Hvorfor den gratis open source passordbehandleren er vårt øverste valg for å beskytte innloggingsinformasjonen din

TL; DR: Med så mange steder som krever brukernavn og passord – bankkontoer, e-post, sosiale medier, online shopping – vet vi at det er viktig å gjøre passord mangfoldige og vanskelig å sprekke. Samtidig er det imidlertid lett å glemme et komplekst passord. KeePass hjelper med å holde kontoer trygge gjennom en gratis og åpen kildekode for passordbehandling, og tjener våre Developers ‘Choice Award ™. Lederutvikler Dominik Reichl fortalte oss om de spesifikke fordelene med sin lette passordbehandler og hvordan plattformen fortsetter å forbedre funksjonene for å være mer sikre, produktive og bærbare.


Ettersom frekvensen og alvorlighetsgraden av databrudd og kompromitterte kontoer fortsetter å øke, har omtrent 40% av mennesker måttet håndtere hackede kontoer, stjålet passord eller kompromittert personlig informasjon.

Løsningen er selvfølgelig å lage passord som er vanskeligere å hacke. Ideelt sett betyr det at du lager forskjellige passord for hver konto – men jo mer legitimasjon du må bruke, desto vanskeligere er det å huske. Den gjennomsnittlige personen trenger å håndtere 27 passordbeskyttede kontoer, og 37% av de spurte sier at de glemmer passordet minst en gang per uke..

Passordledere er en effektiv måte å løse problemet på. Dominik Reichl opprettet først KeePass, en gratis og open source passordbehandling, for å fylle noen av hullene han så i eksisterende programvare.

“Tilbake i 2003 var det ingen passordbehandling som jeg likte,” sa han. “Noen av dem var ikke åpen kildekode, noe som etter min mening er nødvendig for en slik sikkerhetskritisk programvare. Noen av dem hadde ikke alle funksjonene jeg ønsket. Noen brukte integreringsmetoder som jeg ikke likte. Så jeg begynte å utvikle KeePass. ”

Med flerbrukerfunksjoner og bred støtte for nettlesere og operativsystemer, er KeePass forretnings-kunnskapsrik og familievennlig programvare verdig vår Developers ‘Choice Award ™. Å opprettholde sikre og uknuselige passord blir mye mindre smertefullt når KeePass gjør tankene for deg.

Hvordan passordledere oppbevarer data om låsing

Anbefalingene for et sterkt passord – for eksempel å bruke en blanding av store bokstaver, små bokstaver, tall og symboler – gjør dem vanskeligere å gjette. De sikreste passordene kan imidlertid være vanskelig å huske. Dessuten, ved å legge inn passord manuelt, er du fortsatt sårbar for phishing-svindel, malware og angrep på midten.

Så, hvordan avleder en passordbehandler som KeePass innsatsen fra hackere og beskytter brukere? Innloggingsinformasjon som oppbevares i KeePass er beskyttet under mange krypteringslag. Selv om noen har kompromittert KeePass-infrastrukturen, vil angriperne fremdeles ikke kunne få tilgang til de beskyttede dataene.

KeePass-skjermbilder og logo

KeePass forenkler passordadministrasjon med sin gratis open source-programvare.

I tillegg til databaser som er kryptert med AES-256 og Twofish algoritmer, tilbyr KeePass tofaktorautentisering for enda mer impregnerbar sikkerhet.

KeePass er tilgjengelig for Windows, macOS og Linux-systemer i to versjoner: 1.x og 2.x. Den opprinnelige versjonen av KeePass er fremdeles tilgjengelig for utviklere og folk som ikke trenger de siste klokkene og fløytene. Versjon 2.x gir plass til flere funksjoner, inkludert en intern filvisning og redigerer, optimalisering for bedre tilgjengelighet og kapasitet til å importere mer enn 35 filformater for å laste opp passord.

Etter hvert som KeePass ble mer og mer populært, viste det seg at arkitekturen til KeePass 1.x ikke var fleksibel nok til å implementere mange av funksjonene som brukerne ønsket, med rimelighet, sier Dominik. “KeePass 2.x er en komplett omskrivning, med en mye bedre arkitektur og forbedret sikkerhet, integrasjoner, portabilitet og produktivitet.”

Hvorfor programvare med åpen kildekode sørger for den beste datasikkerheten

Mange blir naturlig nok trukket til KeePass bare fordi det er gratis, men det er ikke den eneste grunnen til å velge det som din go-to passordbehandler. Programmets åpen kildekode gir mange fordeler fremfor lukkede proprietære systemer.

“For en sikkerhetskritisk programvare som en passordbehandling, er etter min mening utvikling av åpen kildekode et krav,” sa Dominik.

Med sikkerhetsverktøy med åpen kildekode kan hvem som helst se på kildekoden for å sikre at den fungerer som den skal. Denne crowdfunded-beskyttelsesprosessen skaper en ekstra sikkerhetsbuffer – brukere kan finne feil eller hull i koden og raskt løse problemet.

“Alle skal kunne sjekke om kryptering er implementert på riktig måte, hvordan sensitiv informasjon blir håndtert, og så videre,” sa Dominik.

I tillegg til den ekstra beskyttelsen og tryggheten, åpner programvaren med åpen kildekode for utvidelser og plugins fra lokalsamfunnet som kan forbedre hvordan KeePass-brukere jobber i systemet. Uavhengige utviklere kan bygge og gi ut nye funksjoner, for eksempel de som støtter automatisering og integrasjon med andre programmer.

Den gjeldende listen over plugins og utvidelser inkluderer dusinvis av alternativer for svært spesifikke funksjoner, hver tilgjengelig for enkel nedlasting og oppført med kompatibilitet og forfatterinformasjon.

Funksjoner som gjør passordlagring mer brukervennlig

Med et enkelt brukergrensesnitt bygde Dominik KeePass for å være enkel og enkel å bruke. Funksjoner som strømlinjeformer og oppretter passord gjør at brukerne sømløst kan samhandle med KeePass for å logge inn hvor som helst og administrere passordhvelvet.

Skjermbilder av KeePass passordgenerering

KeePass hjelper brukere å fremme online sikkerhet ved automatisk å generere tilpassbare passord.

For det første er KeePass bærbar og kan brukes online eller offline. Passordgeneratoren oppretter en vanskelig å knekke kode for noen av kontoene dine, og programmets synkroniseringsfunksjon gjør det mulig for brukere å slå sammen forskjellige kopier av en passorddatabasefil uten å kompromittere dem.

Når du kjører KeePass i bakgrunnen, vil systemet automatisk fylle ut passord når du trenger å logge deg på et sted. Passord i KeePass-hvelvet kan organiseres i grupper for å forenkle håndtering av kontokreditiver. Å dele opp grupper i undergrupper gir enda mer granularitet.

Bevegelse mot forbedret filsynkronisering og automatiserte prosesser

Antallet passord på nettet den gjennomsnittlige personen trenger i disse dager fortsetter å vokse etter hvert som folk stoler mer på nettbaserte informasjonssystemer for å utføre mye av sitt personlige liv. KeePass gir et omfattende og intuitivt middel for å holde kontoer sikre og opprette hacker-proof passord uten å måtte huske dem alle.

I følge Dominik vil neste KeePass-utgivelse introdusere flere frontend- og backend-funksjoner, for eksempel bruk av Transactional NTFS (TxF) for å skrive databaser og konfigurasjonsfiler i Windows. Versjon 2.39, utgitt i mai 2018, vil ha nye kommandoer som gjør det lettere å finne spesifikke oppføringer og kontodetaljer. Automatisk lagring vil også bli forbedret.

“Dette forbedrer kompatibiliteten med andre programmer som ser på disse filene, for eksempel filsynkroniseringstjenester,” sa Dominik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map