iThenticate: En skybasert plattform som hjelper organisasjoner med å beskytte deres omdømme ved å oppdage plagiering før publisering

TL; DR: IThenticate ble opprettet av Turnitin og er et omfattende, nettbasert verktøy for forebygging av plagiering som brukes for å sikre originalitet av innhold i forkant av publisering. På bare sekunder bruker den intuitive plattformen algoritmer for å sammenligne innsendte manuskripter med en robust database med eksisterende innhold, inkludert mer enn 45 milliarder nettsider. Med et fremtidsrettet fokus på å bekjempe nye former for juks i kontrakten, jobber iThenticate for å sikre en fremtid med autentisitet i skriftlige arbeider.


En stigning i plagiering har utløst et våpenløp mellom talsmenn for intellektuell integritet og de som ønsker å omgå systemet.

Selv om teknologiske fremskritt har gitt opphav til en voksende plagiering-deteksjonsindustri designet for å forhindre feiloppførsel, har den utbredte tilgjengeligheten av informasjon gjort det lettere enn noen gang å handle på uærlige hensikter.

Folkene bak iThenticate, en skybasert plattformsdeteksjonsplattform, vet dette altfor godt. “Hver gang et nytt verktøy introduseres, vil folk finne en måte å jobbe rundt det på,” sa Amanda Zeligs Hand, Senior Marketing Communications Manager hos Turnitin.

iThenticate logo

IThenticate ble lansert i 2004, og hjelper organisasjoner å bli forsvarere av intellektuell integritet.

Turnitin, grunnlagt i 1998 av UC Berkeley-studenter som en fagfellevurderingsapplikasjon beregnet på universiteter, lanserte iThenticate i 2004 for å betjene det profesjonelle markedet.

“Vi innså at universitetene ikke var de eneste gruppene som trengte for å forhindre plagiering, så vi introduserte iThenticate som en bedriftsløsning for Turnitins plagieringskontrollfunksjoner,” sa Amanda. “Vi brakte den til markedet for å være til fordel for fagfolk, forskningsorganisasjoner, vitenskapelige forleggere, nyhetsbyråer og offentlige etater, blant andre.”

I 2007 dannet iThenticate et eksklusivt partnerskap med Crossref som gjorde det mulig for selskapet å utvide sin referansedatabase. “Det eksklusive partnerskapet lar oss sjekke innsendte arbeider mot journalartikler, konferanseforhandlinger og bøker som ligger bak en betalingsmur og ikke er tilgjengelige via tradisjonelle søkemotorer,” sa Amanda.

I dag fortsetter det verdensomspennende teamet å tilby kundene en intuitiv måte å bekrefte originalitet av innhold før publisering. Den brukervennlige webappen kan nås fra alle internettaktiverte enheter og inkluderer fleksible betalingsalternativer. Med kontinuerlig produktutvikling, inkludert forsøk på å oppdage fusk av kontrakter, setter iThenticate sitt preg på fremtiden for forebygging av plagiering.

Et pålitelig, nettbasert system for forebygging av plagiering

Konsekvensene av plagiering er vidtrekkende, alt fra skadede omdømme og avbrutt karriere til økonomiske straffer og juridiske konsekvenser. Intellektuell uærlighet kan også gi negative effekter på samfunnet vårt generelt. Amanda sa at iThenticate bruker sin erfaring med å bekjempe plagiering på utdanningsområdet for å forme selskapets veikart for integritetslandskapet som helhet.

“Vi ser en klar kobling mellom utdanning og næringsliv,” sa Amanda. Plagieringsmønstre som dukker opp på skolene akkurat nå, kan oversette arbeidskraften, og muligens påvirke virksomheter på langs. Det informerer våre utviklingsprosesser mer enn noe annet. ”

Selv om selskapet serverer et stort utvalg av vitenskapelige utgivere, er løsningene godt egnet for et bredt spekter av kunder. “Dette er virkelig en bedriftsløsning, og det er veldig enkelt å adoptere,” sa Amanda.

Ikoner som viser en sjekk, fil og sky

Den skybaserte plattformen verifiserer originalitet ved innhold ved å sjekke det mot en robust dokumentdatabase.

Kunder inkluderer skapere av nettinnhold som ønsker å sikre deres omdømme – inkludert store aktører som Wikipedia, som kjører artiklene sine gjennom iThenticate for å bekrefte originalitet. “Oppfatningen av Wikipedia i akademikernes sinn har endret seg gjennom årene,” sa Amanda. “Nå, det er en pålitelig ressurs, og de ønsker å opprettholde artiklene sine til de samme standardene som vi vil opprettholde enhver annen publikasjon.”

Publikasjoner som Journal of Medical Biochemistry viser stolt iThenticate-merket for å legge et lag med autoritet gjennom merkevare-anerkjennelse. “Når folk ser iThenticate-merket, vet de at innholdet er blitt sjekket mot denne enorme databasen som vi har, og de stoler på at innholdet som produseres er det originale og korrekt sitert,” sa Amanda.

En intuitiv plattform med bruksbaserte avgifter

Den mest effektive plattformen er verdiløs hvis den er for vanskelig å bruke, og det er grunnen til at iThenticate ble designet for å gi sammenligninger av opplastet innhold sammen med matchende kilder i iThenticates database – alt på bare sekunder.

I følge en demonstrasjonsvideo vurderer iThenticate hver sammenligning etter systemets likhetsindeks, en prosentandel som indikerer mengden tekst i innsendingen som samsvarer med forskjellige kilder i databasen.

Amanda sa at plattformen er tilgjengelig som frittstående programvare, men at den også sømløst passer inn i eksisterende arbeidsflyter. “Det er en API du kan integrere direkte i et eksisterende innholdsstyringssystem – du kan bare bruke API til å plugge iThenticate inn i verktøyene du allerede bruker som en del av den redaksjonelle prosessen din for å sjekke et innhold om plagiering,” hun sa.

Organisasjoner som ønsker å bruke programvaren fortløpende, kan kjøpe en årlig lisens, men abonnement er ikke påkrevd. For eksempel kan en doktorgradsstudent som ønsker å kjøre sin avhandling gjennom tjenesten for fred i sjelen, kjøpe en individuell pakke for $ 100. Gebyret vil dekke innlevering av ett manuskript som inneholder 25 000 ord eller færre. Alternativt kan brukere sjekke flere dokumenter med en tre-kredittpakke på opptil 75 000 ord for $ 300.

“Dette kan være en brukssak for en enkelt forfatter,” sa Amanda. “En vitenskapelig utgiver av et akademisk tidsskrift ville derimot ha et abonnement. Vi ville være en integrert del av deres redaksjonelle prosess. ”

Maskinlæring og AI-eksperter sikrer integritet av innholdet

Amanda fortalte at det globale teamet hos Turnitin driver iThenticate. Selskapet, med hovedkontor i Oakland, California, har også kontorer i Austin og Pittsburgh. Over hele verden spenner selskapet over Storbritannia, Nederland, Australia, Mexico, India og Sør-Korea.

“Vi er en ganske stor gruppe, og vi har mange utviklere,” sa Amanda. “For de nye teknologiene våre, har vi eksperter på maskinlæring, så vel som eksperter på kunstig intelligens, som spesialiserer seg på å lage algoritmer som bidrar til å sikre akademisk integritet og forhindre plagiering.” Personalet inkluderer også et instruksjonsstøtteteam bestående av tidligere lærere.

Amanda sa at selskapets verdensomspennende tilstedeværelse gir brede kulturelle perspektiver på plagiering. “Vi ser på oss selv som et globalt selskap og forstår at i forskjellige regioner i verden varierer en erkjennelse av viktigheten av originalt arbeid og original tenkning,” sa hun. “Men vi føler definitivt at vi har en rekke løsninger som kan passe til markeder med forskjellige modningsnivåer – og vi er glade for at alle disse perspektivene bidrar til verktøyene vi lager.”

Fra et bedriftsperspektiv sa Amanda at det er viktig for institusjoner over hele verden å implementere visse praksis og retningslinjer rundt verktøyet for å fremme et miljø med originalt arbeid. “Det skal være klart at plagieringskontrollprosessen ikke er et straffbart øyeblikk, men faktisk et læringsmoment som er en del av en større kultur for integritet og originalt arbeid,” sa hun.

Hjelpe med å takle vanskelig å oppdage juks ved kontrakt

Når det gjelder det nevnte våpenløpet om plagiering, sa Amanda at Turnitin alltid er ute etter å styrke iThenticate, og andre produkttilbud, for eksempel Feedback Studio og den forestående Authorship Investigate, i takt med den stadig utviklende plagieringstaktikken. Når avanserte former for juks dukker opp, er selskapets mål å lage nye verktøy for å hjelpe institusjoner og merkevarer å bekjempe nye problemer.

“En av utfordringene vi for øyeblikket takler – og dette er et utdanningsbransjeproblem – er denne forestillingen om kontusfusk, som er når studenter ansetter eller engasjerer tredjeparter for å fullføre et oppdrag for dem,” sa hun.

Amanda sa at dette er en unik form for plagiering, ettersom det innkjøpte innholdet er teknisk originalt og ikke kan påvises ved bruk av tradisjonelle plagieringsdetektorer. Men Turnitin har funnet en måte å slå tilbake med en ny løsning som kommer ut tidlig i år.

“Oppførselen til å kjøpe essays som er skrevet av tredjeparter påvirker ikke bare elever på skolen, men også kvaliteten på fremtidig arbeidskraft,” sa hun. “Vi er veldig stolte av arbeidet vi har gjort for å takle denne nye formen for juks som er veldig vanskelig å oppdage.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map