InterServer: Hvordan High School Co-Founders bygde en virksomhet – og deres eget datasenter – på deres egne betingelser

TL; DR: Mike Lavrik og John Quaglieri visste ikke hvordan de skulle drive en bedrift, men de visste hvordan de ønsket at et vertsfirma skulle behandle sine kunder. To av ungdommene parret seg med sine egne vertsleverandører den gangen, og slo ut på egen hånd for 17 år siden for å starte InterServer mens de fortsatt var på videregående skole. De unngikk høyskolen og bygde standhaftig et vertsfirma – og sitt eget datasenter – alt mens de holdt seg opptatt av kundesupport, sikkerhet, pålitelighet og teknisk ekspertise.


Mike Lavrik var et vanskelig barn – men ikke hvordan du kunne forvente.

Som teknisk kunnskapsrik 14-åring i dagene med oppringt Internett, brukte han stadig telefonlinjen for å koble seg til America Online for å drive nettstedet sitt. Han ville heller ikke gå på skole – men bare fordi han ønsket å bruke mer tid på den vellykkede virksomheten han hadde startet med en venn.

Moren hans ante ikke hva Mike hadde med seg, og ville at han skulle studere slik at han kunne gå på college. Deretter gikk tanten inn og ga foreldrene sine penger for å sette en andre telefonlinje i huset.

“Han gjorde virkelig noe,” sa Stacey Talieres, en barndomsvenn. ”Han var en god gutt, og han var ikke på gata. Hun ønsket å fortsette linjen. ”

Stacey så på da Mike nådde ut en annen videregående skoleelever, John Quaglieri, og startet etter hvert et vertsfirma som heter InterServer. Mike kjempet for å overbevise foreldrene om at han ikke trengte å gå på college – han hadde allerede en vellykket virksomhet, hva mer trenger han å lære?

InterServer-gründerne John Quaglieri og Mike Lavrik poserer i datasenteret sitt

John Quaglieri (til venstre) og Mike Lavrik (til høyre) grunnla InterServer mens de var på videregående.

I løpet av de neste 16 årene så Stacey på Mike og John omhyggelig bygge InterServers teknologi og forretningskomponenter for hånd – og med en sunn dose prøving og feiling. John, den eldste av de to, droppet ut av college for å jobbe på InterServer døgnet rundt.

Gjennom fokus, hardt arbeid og fast besluttsomhet for å gjøre alt på egen hånd, vokste Mike og John til at InterServer kunne tilby en rekke hostingpakker til alle, fra frilansere til Fortune 500-selskaper.

“Dette er deres liv og deres arv,” sa Stacey. «Tenk deg at alt du har gjort i livet ditt, er investert i denne ene tingen. Summen av deres opplevelser i livet er dette selskapet. ”

Teen-konkurrenter danner InterServer og tjener en virkelig utdanning

Som tenåringer i 1999 drev John og Mike konkurrerende nettsteder om AOL. De snakket rutinemessig om hvor forferdelig hostingleverandørene deres var før de bestemte seg for å slå sammen innsatsen og opprette sitt eget hostingfirma.

InterServer begynte med kjøpet av et domenenavn og en virtuell hosting-forhandlerkonto. Paret, som møttes på nettet, bodde i forskjellige stater og møttes ikke engang personlig før InterServer var noen måneder gammel.

Mike var nybegynner på videregående og John var senior som reiste til college like etter. Mike styrte virksomheten etter skoletid, fikk turer til og fra datasenteret i New Jersey og returnerte hjem mellom kl..

“Dette er to karer som måtte stole på hverandre fra start og ikke kjente hverandre veldig godt,” sa Stacey. “De hadde mye mindre ansiktstid enn de fleste partnere normalt ville ha, men de hadde begge den samme visjonen og visste at det var mulighet her.”

InterServer startet opprinnelig hosting fra et datasenter i New Jersey og fokuserte på å tilby rimelige priser samtidig som det opprettholdt et høyt nivå av service og support.

Medstiftere Skip College for å komme på jobb

John, som skulle reise til New Jersey fra Rhode Island for å jobbe med Mike i helgene, droppet ut av college da Mike ble uteksaminert fra videregående skole. InterServer hadde vokst til en betydelig, oljet maskin som var verdt å investere futures på heltid.

Selv om beslutningen om å forlate college var vanskelig for John, vurderte Mike aldri høyere utdanning som en del av hans fremtid, ifølge Stacey.

“Fra det øyeblikket jeg møtte ham på videregående visste han at han kom til å bygge dette selskapet,” sa hun. “Han hadde allerede etablert en virksomhet som trivdes og ville fortsette å vokse hvis han kunne investere mer tid i den.”

Mikes foreldre insisterte på at han i det minste skulle fullføre videregående, ellers kan han ha forlatt skolen enda tidligere, sa hun.

Selvlærte ledere lærer å bygge sitt eget datasenter

Fra koden til infrastrukturen er InterServer bygget helt på John og Mike sin evne til å lære seg hvordan de driver et selskap.

“Da de vokste, så de begrensningene i markedet og begrensningene for å være vertskap hos noen andre,” sa Stacey.

Mike poserer i datasenteret han tegnet og bygde ut

Mike designet, bygde og fortsetter å administrere InterServer’s datasenter i New Jersey.

InterServer overtok et datasenter i New Jersey i 2003 og så aldri tilbake. Tre år senere designet og bygde Mike ut et anlegg på 8000 kvadratmeter som kan skryte av et 6.500 kvadratmeter stort datasenter og 1500 kvadratmeter kontorlokaler for selskapets hovedkvarter.

“Han hadde ikke en lærebok ved siden av. Det var ingen håndbok om hvordan man bygde ut et datasenter, ”sa Stacey. ”Han investerte bare tiden på å lære det. Du får det du legger inn i det, og det har vært en sann historie om deres livsverk. “

Partnerskap fremmer visjon for et selskap som bryr seg om kunder

Deres besluttsomhet om å opprettholde sin uavhengighet ved å drive egne datacentre og ikke ta investeringer betyr at Mike og John kan sette sin fulle lit til hverandre i stedet for en fremmed eller separat selskap.

“De vet begge hva de er gode på, og de gjør det bare,” sa Stacey. “Det er ikke en formalitet av ‘Du gjør dette, og det skal jeg gjøre.’ De er begge generalister i hele virksomheten, og de har hver sin spesialitet som de fokuserer på.”

Gruppebilde av InterServer-ansatte

InterServer har vokst til omtrent 15 ansatte som har tilsyn med alle ting teknologi og support.

Som medstifter og direktør for forretningsutvikling, administrerer Mike datasenter og nettverksdrift i tillegg til å opprette strategiske partnerskap og sikre kontrakter med leverandører. John, som medstifter og teknologisjef, fører tilsyn med InterServers supportteam og administrerer alle aspekter av nettverket.

“Vi er ikke eid av et selskap som har massevis av aksjonærer,” sa Stacey. “Det er to karer som har lagt livet til rette for dette.”

InterServer tilbyr 24/7 support siden starten

Mike og John ansatt en utvikler og vendte deretter fokuset på å legge til folk for kundestøtte. Fordi de grunnla InterServer av frustrasjon med hostingleverandørene sine, vet Mike og John hvor verdifull kundesupport kan være. Siden begynnelsen har InterServer tilbudt 24/7 support gratis.

Kunder kan få støtte gjennom et 1-800 nummer, live chat eller en billett, “som John sannsynligvis vil svare på om 20 minutter og slå alle andre til det,” sa Stacey og lo. “Jeg tuller ikke. John mikromaner det til et punkt hvor det sannsynligvis er en grensebestemmelse. “

Å låse inn kunder til en pris for livet

Ikke bare tilbyr InterServer konkurransedyktige priser på hosting, de tror ikke på agn-og-bryter-priser som skyrockets hver gang en kunde fornyer.

InterServer har en prislåstgaranti – prisen du registrerer deg på er levetidsprisen på kontoen, med mindre du legger til eller oppgraderer tjenester. På samme måte som det ikke er årlige renteøkninger, nekter InterServer også å tvinge kunder til å forplikte seg til en viss tid eller en kontrakt.

“De vil aldri gjøre det fordi de husker hvordan de følte seg da de startet selskapet,” sa Stacey om medgründerne. “Vi ønsker å hjelpe folk bærekraftig til å holde seg i virksomheten. Mentaliteten har alltid vært: når kunden vokser, vokser vi sammen med dem. ”

Ser fremover: Nytt fokus på merkevarebygging og markedsføring

Stacey krediterer InterServer’s vekst gjennom årene til Mikes forståelse av hvordan man posisjonerer selskapet til å trenge gjennom bestemte markedssegmenter og tilpasse seg endringer.

Portrett av InterServer Director of Marketing Stacey Talieres

Stacey leder markedsføringsavgiften.

Når han sier at vertsindustrien har endret seg “fem ganger”, beundrer Stacey hvordan Mike og John jobbet så flittig med å tilpasse seg uten å avbryte tjenesten for kundene sine.

“Det vi gjorde den gang og vi gjør nå, det er nesten natt og dag,” sa hun. “De var i stand til å komme ut av hver syklus av endringer fremover, og det er ikke lett å gjøre.”

Etter 17 års vekst fokuserer InterServer nå på merkevarebygging og markedsføring. Etter uoffisielt å ha hjulpet InterServer fra sidelinjen i årevis, løp Stacey offisielt ut på feltet som markedsdirektør for nesten ett år siden.

“På et bestemt tidspunkt må du gå tilbake og innse at selv om vi har en arv, må vi jobbe med å dele det litt bedre,” sa Stacey. I stedet for å vokse gjennom reklame, har InterServer funnet suksess organisk og gjennom henvisninger.

Før han begynte i InterServer, hadde Stacey bygget en helt annen karriere innen toppledelse hos Neiman Marcus og på Nordstrom. Denne opplevelsen introduserte mer av en virksomhetsinnflytelse til InterServer sine kontorer.

“Jeg har vært i stand til å bruke mange av de grunnleggende ferdighetene mine fra mine andre jobber på dette,” sa hun. ”Perspektivet mitt er annerledes fordi jeg jobbet for store selskaper og jobbet med mange forskjellige mennesker på forskjellige nivåer og kapasiteter. Jeg drysser den tankegangen der den gjelder. ”

Ekstra telefonlinje er en stor del av InterServer-suksessen

Når han ser tilbake på InterServer sin 17-årige reise, spøker Mike til mor fortsatt at hun ikke kan tro at hun nærmest kansellerte hans ekstra telefonlinje for AOL.

“Foreldrene deres ser på det i dag, og er bare overrasket over hva det ble til,” sa Stacey. “Jeg tror ikke de helt forsto den gangen hva sønnene deres gjorde, men de ser på det i dag og har en høy følelse av stolthet med å vite at barna fulgte drømmene sine.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map