Hvem lager WordPress?

Når noen snakker om et gratis blogg- og innholdsstyringsverktøy basert på MySQL og PHP, er det første som kommer til tankene WordPress. For den saks skyld, når folk snakker om et innholdsstyringssystem eller en webside på alle emnene til WordPress, leder hodet.


WordPress, som spiller mamma til mer enn 60 millioner nettsteder, er det eneste bloggesystemet i verden. Faktisk driver WordPress mer enn 22% av nettstedene i hele verden.

Det “Hit the Button” -øyeblikket

I 2003 ble WordPress først utgitt som en gaffel og offisiell etterfølger av cafelog, mer kjent som b2, av Mike Little og Matt Mullenweg.

Det ble først skrevet av Michel Valdrighi i PHP for å bruke sammen med MySQL. Etter bare et år sluttet Valdrighi å oppdatere bloggen b2, som fikk den da 18 år gamle Mullenweg, som brukte b2 den gangen, til å starte gaffelen.

Siden b2 var GPL, kunne Mullenweg gaffel b2-programvaren for å bringe den oppdatert og imøtekomme sine egne bloggbehov, og dermed eliminere utfordringene som nettutgivere ble møtt.

Resten er som de sier WordPress-historie.

Jobber med CNET

I oktober 2004 droppet Mullenweg ut av college og flyttet fra Houston til San Francisco for å jobbe for CNET og hjelpe dem med blogger og forskjellige andre nye medietilbud.

Noen dager senere kunngjorde Mullenweg bbPress, et program han skrev fra bunnen av.

Mullenweg og WordPress-teamet ga ut WordPress 1.5 Strayhorn i 2005. Utgivelsen introduserte sammen med det nye temaer, moderasjonsfunksjoner og et nytt frontend- og backend-design. Mullenweg forlot senere CNET i oktober 2005.

Lanseringen av Automattic Inc.

Automattic Inc. ble grunnlagt av Mullenweg i 2005.

Ideen bak nettutviklingsstiftelsen Auttomatic Inc. var mest å opprette en paraplygruppe som ville støtte mange åpen kildekodeutviklere; Imidlertid ville det ikke være en non-profit fordi den vil ha større innvirkning på verden som en for-profit.

Kort sagt, visjonen om en mann (Matt Mullenweg), om å ha et oppsett så enkelt som Blogger, ved å analysere lignende til TextPattern, sammen med fleksibiliteten og hackbarheten til MovableType og b2, forvandlet verden av nettpublisering slik vi kjenner den.

Markedsføring og trekkraft

Betydningen av teknisk støtte kan aldri undergraves.

Årsaken til at Mullenweg hittil har vært vellykket er fordi han tror å gjøre teknisk støtte selv, bokstavelig talt, og var den eneste støtterepresentanten på WordPress-fora i de tidlige stadiene av WordPresss utvikling.

Dette på sin side ga ham tilgang til brukerne som ville gi sine innspill til tjenesten, noe som gjorde at han kunne prioritere dens utvikling, noe som gjorde den bedre og bedre hver gang.

Å snakke med brukere, se på dem bruke tjenesten, lytte til dem og deretter jobbe med å hjelpe dem er alle avgjørende for å bygge trekkraft. Denne strategien var og er Mullenwegs strategi, og den gir mye bedre resultater enn å bare vurdere ideer i det abstrakte.

Matt Mullenweg bruker en stor del av sin tid på å samarbeide med brukerne på sin egen måte, og det er grunnen til at han har vært i stand til å ta opp spørsmål om bekymring og håndtere dem. Derfor regnes han som en av pionerene på nettet.

Hvordan vedlikeholdes det?

WordPress startet først ut bare for blogging, men det har siden utviklet seg til et innholdsstyringssystem. Med sine utallige temaer, widgeter og plugins, ser WordPress ut til å være begrenset til en persons fantasi.

Som en gratis og åpen kildekode-plattform, er programvaren bare avhengig av peer-støtte fra det dedikerte online fellesskapet, som også inkluderer WordPress-testere og gruppefrivillige, bortsett fra at den primære støtten er WordPress.org.

Matt Mullenweg og Mike Little var medstiftere av prosjektet. Kjernen som bidrar med utviklere eller hovedutviklere hos WordPress inkluderer Matt Mullenweg, Ryan Boren, Mark Jaquith, Andrew Ozz, Andrew Nacin og Peter Westwood.

Bortsett fra dem, er det team av designere, som bidrar med utviklere, dokumentasjon og support, og også en gruppe seniorutviklere, blant annet.

Reach of WordPress

Det er ingen som benekter WordPress har overtatt verden av blogging og CMS. For å få et inntrykk av populariteten er WordPress versjon 3.8 lastet ned mer enn 16 millioner ganger fra januar 2014.

Noen av de mer populære nettstedene som bruker WordPress er WordPress.com, WordPress.org, Outbrain.com, Zedo.com, Naver.jp, Clickbank.com, Clicksor.com, Techcrunch.com, Getresponse.com, Goodgamestudios.com, Pcmag.com, India.com og Indianexpress.com.

Dette viser bare utvidet rekkevidde for WordPress som en komplett blogging, CMS og webhotell-tjeneste. WordPress VIP er standardutgivelsesverktøyet til store publiseringsselskaper som Forbes.com.

Hvis du liker tall, styrker WordPress ett av hver sjette nettsteder, som berører nesten 60 millioner mennesker, med anslagsvis 100 000 nye nettsteder dukker opp hver dag.

WordPress tiltrekker seg nå mer enn 330 millioner besøkende. Ja, det er 330 millioner besøkende hver måned som ser på til sammen 3,4 millioner nettsider.

Bildekilder: telegraph.co.uk

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map