Hva er TCP / IP, og hvordan får det internett til å fungere?

For noen dager siden spurte min 5 år gamle niese meg hvordan internett fungerer. Dette er svaret.


TCP / IP – En kort forklaring

Internett fungerer ved å bruke en protokoll som heter TCP / IP, eller Transmission Control Protocol / Internet Protocol. TCP / IP er det underliggende kommunikasjonsspråket på Internett. I utgangspunktet lar TCP / IP en datamaskin snakke med en annen datamaskin via Internett gjennom å samle pakker med data og sende dem til rett sted.

For de som ikke vet, er en pakke, noen ganger mer formelt referert til som en nettverkspakke, en dataenhet som overføres fra ett sted til et annet. Akkurat som at atomet er den minste enheten i en celle, er en pakke den minste enheten med overført informasjon over Internett.

Definere TCP

Som angitt i navnet, er det to lag til TCP / IP. Det øverste laget, TCP, er ansvarlig for å ta store datamengder, sammenstille det i pakker og sende dem på vei for å bli mottatt av et annet TCP-lag, som gjør pakkene til nyttig informasjon / data.

Definere IP

Det nederste laget, IP, er det stedlige aspektet av paret slik at pakker med informasjon kan sendes og mottas til riktig sted. Hvis du tenker på IP i form av et kart, fungerer IP-laget som pakke-GPS for å finne riktig destinasjon. På samme måte som en bil som kjører på en motorvei, passerer hver pakke gjennom en gateway-datamaskin (skilt på veien), som tjener til å videresende pakkene til riktig destinasjon.

Oppsummert er TCP dataene. IP er GPS-nettet.

Det er slik Internett fungerer på overflaten. La oss ta en titt under overflaten på abstraksjonslagene på Internett.

De fire abstraksjonslagene er innebygd i TCP / IP

De fire abstraksjonslagene er koblingslaget (laveste lag), internettlaget, transportlaget og applikasjonslaget (toppsjiktet).

De jobber på følgende måte:

 1. Link Layer er det fysiske nettverksutstyret som brukes til å sammenkoble noder og servere.
 2. Internet Layer kobler verter til hverandre på tvers av nettverk.
 3. Transportlaget løser all kommunikasjon mellom vert og vert.
 4. Applikasjonslaget brukes for å sikre kommunikasjon mellom applikasjoner i et nettverk.

På engelsk lar de fire abstraksjonslagene som er innebygd i TCP / IP, pakker med data, applikasjonsprogrammer og fysisk nettverksutstyr kommunisere med hverandre over Internett for å sikre at pakker blir sendt intakte og til riktig sted.

De fire abstraksjonslagene er innebygd i TCP / IP

Nå som du kjenner basisdefinisjonen av TCP / IP og hvordan Internett fungerer, må vi diskutere hvorfor alt dette betyr noe.

Internett handler om kommunikasjon og tilgang

Den vanlige spøken om Internett er at det er en serie rør der data blir sendt og mottatt på forskjellige steder. Analogien er ikke dårlig. Imidlertid er den ikke fullført.

Internett er mer som en serie rør med forskjellige tilkoblingspunkter, forskjellige overføringspunkter, forskjellige send / mottak poeng, forskjellige arbeidshastigheter og et styrende organ som overvåker hele prosessen.

Her er et raskt eksempel for å forstå hvorfor TCP / IP er nødvendig.

Jeg bor i Gainesville, Florida. Men fordi jeg en gang bodde i Auckland, New Zealand, i en lengre periode, liker jeg å sjekke de lokale New Zealand-nyhetene på en ukentlig basis.

For å gjøre dette, leste jeg The New Zealand Herald. For å gjøre dette besøker jeg www.nzhearald.co.nz. Som du kanskje har gjettet fra URL-en, er The New Zealand Herald digitalt basert på New Zealand (dvs. den andre siden av verden fra Gainesville).

Mengden humle for pakker som skal overføres

For tilkoblingen fra datamaskinen min som ligger i Gainesville til en server som er vert for The New Zealand Herald basert på New Zealand, må pakker med data sendes til flere datasentre gjennom flere gateways og gjennom flere verifikasjonskanaler for å sikre at forespørselen min finner riktig destinasjon.

Det vanlige internettforholdet for dette er å finne ut hvor mange humle det tar for en pakke med informasjon som skal sendes til et annet sted.

Å kjøre en sporvei kan vise deg mengden humle underveis. Hvis du lurer på, er det 17 humle mellom min beliggenhet i Gainesville og serveren som er vert for nettstedet The New Zealand Herald.

TCP / IP er nødvendig for å sikre at informasjonen når sin tiltenkte destinasjon. Uten TCP / IP ville pakker med informasjon aldri komme dit de trenger å være, og Internett ville ikke være et basseng med nyttig informasjon som vi vet at det er i dag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map