2BrightSparks grunnlegger Michael Leaver på SyncBackPro: Hvordan teamet hans har som mål å bygge tilpassede sikkerhetskopieringsløsninger som ikke ofrer systemytelsen

TL; DR: I 2004 grunnla Michael Leaver sammen med partnerne Mike De Sousa og Richard Gascoigne 2BrightSparks med sitt flaggskipsprodukt SyncBack. Programvaren tilbyr omfattende databeskyttelse, slik at brukere sømløst kan sikkerhetskopiere, synkronisere og gjenopprette datafiler. Michael og teamet hans har skreddersydd sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsløsningene deres for å fokusere på fleksibilitet, og det er grunnen til at så mange organisasjoner rundt om i verden bruker dem for å ivareta oppdragskritisk virksomhet. Michael fortalte hvordan SyncBack kan tilpasses for å prioritere sikkerhetskopieringsprosesser – takle utfordringen med å balansere databeskyttelse med systemytelse. Michael og 2BrightSparks-teamet tilbyr verktøy som skal brukes enkeltvis eller samtidig, og sikter videre til å forstyrre plassen med fortsatte forbedringer av sine data-backup-løsninger i 2017.


Det var tidlig på 1990-tallet, og Michael Leaver hadde nyutdannet seg fra Coventry University. Vinner av British Computer Society Prize for sitt siste års prosjekt, Michael var moden for en lovende karriere i utviklingen. Imidlertid, han kartla landskapet for sysselsettingsmuligheter i Storbritannia, fant han arbeidsmarkedet å være veldig tynt for nyutdannede. Så han gjorde det alle andre 20-ting ville gjøre i den situasjonen – selge alle eiendelene hans og flytte til Hong Kong for å starte koding profesjonelt.

“Jeg solgte alt jeg eide, som bare var en gammel 386 PC,” sa Michael. “Jeg hadde ingen stillinger opp, men jeg hadde ingenting å tape.”

År senere, etter vellykkede stints hos en rekke internasjonale og oppstartsbedrifter, befant Michael seg i Singapore og skrev ressursstyringsprogramvare for sykehus. Han fant ut at arbeidet var stablet opp, og innså raskt at han skulle trenge å ta sikkerhetskopi av filene sine. På den tiden fant imidlertid Michael ingen passende løsning.

“Jeg ønsket å holde hjernen min aktiv, så jeg skrev min egen enkle programvare for sikkerhetskopiering,” sa han. “Det var den første versjonen av SyncBack.”

Michael gjorde programvaren tilgjengelig for nedlasting på nettstedet hans, og ba om små donasjoner for å holde nettstedet oppe og gå. Da det skjedde, endte den første personen som bidro til saken opp med å grunnlegge 2BrightSparks med ham.

Collage av 2BrightSparks og SyncBackPro logoer

Michael Leaver og hans partnere grunnla 2BrightSparks med utviklingen av SyncBack-programvaren.

“Den aller første personen som donerte var Mike de Sousa,” sa han. “Det viste seg at Mike var stor på alle ting utviklerne ikke er flinke til – grafikk, nettstedsdesign, hjelpefiler, og så videre. Vi ble enige om å samarbeide og startet 2BrightSparks. ”

Like etter ga en amerikansk utvandret bosatt i Singapore, Richard Gascoigne, en gave og møtte Michael for å diskutere programvaren. Da han hørte hvor populær SyncBack hadde blitt, overbeviste Richard Michael og Mike om å registrere 2BrightSparks som en virkelig virksomhet, og i 2004 ble 2BrightSparks et privat aksjeselskap med de tre av dem som direktører.

Fleksibel synkronisering & Sikkerhetskopi-programvare som kan tilpasses brukerbehov

Gjennom årene fortsatte SyncBack å utvikle seg og forbedre seg. I dag tilbyr programvaren en komplett synkroniserings- og sikkerhetskopiløsning med en viktig differensierer – den er fleksibel.

“Det meste av programvare er designet for å være enkelt og opplagt å bruke, og en måte å oppnå det på er å fjerne så mange alternativer som mulig,” sa Michael. “Vi har alltid gått i den andre retningen, som er å tilby den mest fleksible programvaren vi kan.”

Dette resulterer i programvare som er mer kompleks å bruke og forstå, bemerket Michael. Imidlertid er brukerne i stand til å skreddersy funksjonene etter deres behov og få programvaren til å fungere akkurat slik de vil ha den.

På grunn av SyncBacks fleksibilitet, egner programvaren seg til et bredt utvalg av brukertyper. SyncBackSE gir hjemmebrukere muligheten til enkelt å sikkerhetskopiere eller synkronisere dataene sine til lokale eller eksterne stasjoner, over et nettverk og gjennom FTP.

Den profesjonelle versjonen av programvaren, SyncBackPro, blir ansatt av oppdragskritiske organisasjoner over hele verden, inkludert rettshåndhevingsbyråer, sykehus og myndigheter. Pro-versjonen gir bedrifter og organisasjoner en robust sikkerhetskopiløsning med mange funksjoner som integrasjon med SyncBack Management Service, skysupport, skriptstøtte og gjenkjenning av automatisk stasjonsfeil, blant mange andre.

Skjermbilde av SyncBackPro sikkerhetskopieringsprosess

Med SyncBackPro kan flere sikkerhetskopifiler lagres forskjellige steder for å sikre full beskyttelse.

“Den viktigste appellen vår er at vi lar alle ta sikkerhetskopi av filer til nesten hvilken som helst plattform på nøyaktig slik de vil,” sa Michael. “Når den er konfigurert, trenger brukeren aldri å bekymre seg for å miste dataene sine igjen.”

Michael bemerket programvarens SmartSync-system fungerer ved å føre oversikt over alle de tidligere tilstandene i en fil. Når en profil kjøres, skanner SyncBack filene og sammenligner dem med de tidligere tilstandene. Den kan da bestemme hva den beste handlingen skal være.

Versjonering er også tilgjengelig, som lar brukere beholde gamle versjoner av filer i tilfelle de trenger tilgang til en eldre kopi av innholdet.

“Noen skysystemer, filsystemer og applikasjoner støtter muligvis versjonering,” sa Michael. SyncBack fungerer imidlertid med alle slags lagrings-, dokument- og filsystemer, så det spiller ingen rolle hvor sikkerhetskopien din er lagret. Du kan bestemme hvor mange versjoner av en fil du vil beholde og / eller hvor lenge de skal beholde versjonene. “

Total datadekning er mulig uten at det går ut over ytelsen

Som de fleste i IT-samfunnet vet, er mange sikkerhetskopieringsløsninger på linjen mellom å gi full dekning og opprettholde optimalt ytelsesnivå. 2BrightSparks programvare ble bygget for å løse dette problemet.

“SyncBackPro er designet for å bruke så lite minne som mulig når det kan,” sa Michael. “Vi har brukere som må sikkerhetskopiere millioner av filer, og SyncBackPro kan takle dette uten å oppleve noen problemer.”

Michael fortalte at det er mulig å konfigurere programvaren slik at Windows-filbufferen ikke brukes når du kopierer store filer. Innstillinger kan justeres for å veksle båndbredde for å forhindre overbelastning av nettverk, og prioriteringer kan stilles i sikkerhetskopieringsprosessen slik at den ikke overvurderer systemet.

“For noen mennesker, og i noen situasjoner, er prestasjoner prioritet,” sa Michael. “En sikkerhetskopi eller synkronisering kan være tidskritisk. For andre er ytelse ikke et problem, for eksempel når sikkerhetskopien kjøres om natten når det ikke er konkurranse om ressurser. SyncBack har mange innstillinger som kan finjusteres slik at sikkerhetskopien eller synkroniseringen kjøres slik du vil ha den. Det handler om hva brukeren trenger og ønsker. “

2BrightSparks vil alltid gi ut en ny versjon av programvaren med økt FTP- og skyytelse ved å redusere tiden det tar å skanne etter endringer i filer..

Sammenkoblingsløsninger gir omfattende beskyttelse mot flere plattformer

Alle IT-fagfolk er opptatt av å miste filer og beskytte dem mot skadelig programvare. 2BrightSparks tilbyr muligheten til å kombinere løsninger for å skape et fullstendig beskyttet miljø.

Michael bemerket å ha en sikkerhetskopi er det eneste virkelige svaret på å bli smittet med skadelig programvare. Imidlertid har 2BrightSparks nylig samarbeidet med Emsisoft for å gi et gratis ett års abonnement på deres anti-malware programvare for SyncBackPro brukere.

“Du får da både forebygging og kur,” sa han. “Det folk ofte ikke er klar over, er at selv sikkerhetskopifilene deres kan bli infisert med skadelig programvare. Noe malware er spesielt designet for å gjøre dette. Hvis du tar sikkerhetskopi til en ekstern stasjon, med mindre du kobler fra stasjonen, vil den også bli smittet. “

Det samme gjelder et skysystem, fortalte Michael oss. Selv om visse skytjenester holder gamle, uinfiserte versjoner av filer, er gjenopprettingsprosessen vanligvis kompleks og tidkrevende.

Skjermbilde av SyncBack-sammenkoblinger med 2BrightSparks andre tilbud

SyncBack kan pares med flere løsninger, for eksempel Touch og Emsisoft, for total datadekning.

SyncBackPro kan sikkerhetskopiere til og fra de fleste skytjenester uten å kreve klientprogramvare. På denne måten kan malware ikke nå sikkerhetskopifiler. Og med versjonering kan brukere enkelt hente en kopi av en uinfisert fil i tilfelle brudd på skadelig programvare.

Å stable 2BrightSparks løsninger sammen sikrer integriteten til brukerdata. SyncBack Touch-verktøyet kan installeres på Windows, MacOS og Android. Touch kan deretter brukes med SyncBackPro og SyncBackSE for å synkronisere filer med enheter der programvaren er installert. FTP-støtte er inkludert i hver versjon av SyncBack, som gir et annet lag med beskyttelse for sikkerhetskopifiler.

Med neste iterasjon av programvaren vil 2BrightSparks øke effektiviteten mot trusler.

“Med V8 introduserer vi også en enkel, men effektiv funksjon som vil oppdage malware-infeksjon på vertssystemet ditt,” sa Michael. “Det fungerer ved å sjekke om en fil er endret, og i så fall vil ikke sikkerhetskopiene kjøres. Dette stopper deg for å kopiere infiserte filer til sikkerhetskopieringen. “

Et team forpliktet til utvikling av høykvalitetsprogramvare

Mye har endret seg siden Michael solgte alt han hadde og flyttet til Sørøst-Asia. Det suksessrike selskapet han startet med Mike og Richard har vokst eksponentielt. Selv om Mike og Richard nylig har trukket seg, er det ingen planer om å stoppe selskapets utvikling.

2016 hadde teamet sitt jobbet kraftig mot neste versjon av SyncBack, som vil inneholde en rekke funksjoner og oppdateringer. Det har krevd mye arbeid, som Michael bemerket, men 2BrightSparks-teamets forpliktelse til kontinuerlig å forbedre og innovere fikk det til å virke uanstrengt.

“Alle vet hva de trenger å gjøre og når det må fullføres,” sa han. “Alle gir innspill til alle aspekter av virksomheten. Vi bruker mye tid på å analysere alt vi gjør og hvordan vi kan forbedre det. ”

Selv om Michael kan være den siste av grunnleggerne som fremdeles er i selskapet og har tatt på seg rollene til Mike og Richard, er han fremdeles spent på å bruke mesteparten av tiden sin på å jobbe med teamet sitt og fokusere på kjerne SyncBack-koden.

”Datalandskapet har endret seg enormt siden vi startet. Den første versjonen av SyncBack ble skrevet med Delphi, og det er den fortsatt, sier han. “Det lar oss gjøre alt vi vil gjøre, og har forbedret oss konsekvent uten å bryte noe. Vi trenger ikke å bekymre deg for alle kjepphestene som har vært og gått i løpet av den tiden. Det er ikke nødvendig å skrive om. ”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map