Stel je voor, bouw, creëer – Black Girls Code inspireert jonge vrouwen van kleur om informatica klaslokalen te diversifiëren

TL; DR: Toen Kimberly Bryant in 2010 Black Girls Code oprichtte, was haar aanvankelijke doel ervoor te zorgen dat haar pre-tienerdochter nooit meer het enige zwarte meisje in de kamer zou zijn tijdens het zomerkamp informatica. In haar missie om de passie van haar dochter voor computers te koesteren, creëerde Kimberly een organisatie om de ambities van jonge gekleurde vrouwen te stimuleren en te ondersteunen om te coderen, te engineeren en een loopbaan te bereiken in de informatica en andere STEM-domeinen. Terwijl Black Girls Code blijft groeien en kansen creëert, stelt Kimberly zich een toekomst voor waarin gekleurde vrouwen de kans krijgen om het gesprek te leiden.


Toen ze op reis ging om haar carrière opnieuw uit te vinden na een aantal jaren in de biotechnologie van een bedrijf te hebben gewerkt, duurde het niet lang voordat Kimberly Bryant inzag hoe vaak ze de enige zwarte vrouw in de zaal was bij netwerkevenementen.

Terwijl haar dochter zich voorbereidde op de middelbare school, merkte Kimberly haar passie voor computerspellen en wetenschap op. Kimberly zag een kans om de interesse van haar dochter in STEM te voeden en stuurde haar naar een zomerkamp voor informatica in het hart van Silicon Valley. Alsof ze haar eigen ervaringen een spiegel voorhield, ontdekte Kimberly dat haar dochter het enige zwarte meisje was in een kamer vol met tientallen blanke kinderen die bijna uitsluitend mannen waren.

De convergentie van die twee isolerende ervaringen inspireerde Kimberly om ervoor te zorgen dat toekomstige generaties jonge gekleurde vrouwen een plaats zouden vinden in STEM-velden. En zo werd Black Girls Code geboren.

‘Het was echt schokkend. Het was een ongelooflijke les midden in Silicon Valley, vlakbij het oosten van Palo Alto, een erg zwarte en bruine gemeenschap – maar er waren helemaal geen zwarte of bruine kinderen in deze klas, behalve mijn dochter, ”zei ze . ‘Ik had verwacht dat de nabijheid van de vallei sommige van die patronen voor de volgende generatie zou elimineren, maar dat was allesbehalve de realiteit van wat ik zag. Dat was voor mij een keerpunt. Ik wilde iets creëren waar ze een andere gemeenschap van meisjes zoals zij kon vinden die geïnteresseerd was in technologie. ”

Het gezicht van STEM opnieuw uitvinden: vrouwen van kleur positioneren als de toekomst

Black Girls Code bereikt jonge vrouwen en pre-tienermeisjes van kleur door middel van workshops en naschoolse programma’s die de mogelijkheid bieden om veelgevraagde vaardigheden op het gebied van codering, computerprogrammering en technologie te leren. Met naar verwachting in 2020 meer dan 1,4 miljoen computerbanen in de VS, wil Black Girls Code het informatica-veld diversifiëren met de slimheid, het talent en de creativiteit van jonge gekleurde vrouwen, die van oudsher zijn uitgesloten van STEM-carrières.

Afbeelding van Kimberly Bryant en het Black Girls Code-logo

Kimberly Bryant startte de Black Girls Code-organisatie om de toegang tot informatica en STEM-onderwijs uit te breiden.

Het vergroten van het bewustzijn van intersectionaliteit, of de onderdrukking en discriminatie als gevolg van de overlap van sociale identiteiten zoals ras en geslacht, vormt de kern van de missie van BGC. Kimberly zei dat de organisatie ernaar streeft om ‘door een lens te kijken die het gesprek echt verbreedt van een gesprek dat alleen over gender gaat’.

“Er moet meer diepte komen in het gesprek om de unieke uitdagingen aan te pakken die onvermijdelijk zullen bestaan ​​wanneer je meerdere gemarginaliseerde identiteiten in het spel hebt,” zei Kimberly. “We kunnen ons niet alleen concentreren op hun realiteit als vrouwen in technologie. We moeten ingaan op de unieke ervaringen die ze als zwarte of Latina-vrouw hebben op dit gebied, wat dat betekent in termen van hoe we ze betrokken houden en hoe we ze ondersteunen bij hun ontwikkeling. ”

Van STEM tot STEAM: Injecting the Arts Into Science and Technology

Het herdefiniëren van de reikwijdte van STEM om de nadruk te leggen op de kunsten (STEAM) is een kans om meer ruimte te creëren voor diversiteit en inclusie, waarvan Kimberly gelooft dat het de kwaliteit van werk dat opduikt op het gebied van wetenschap en technologie zal versterken.

“Er zijn gebieden waar er meer creatieve denkers zijn, zoals vrouwen of mensen van kleur, die kunstenaars zijn of artistieke talenten hebben”, zei ze. “Door kunst in onze focus rond STEM en inclusie te brengen, kunnen we het veld echt diversifiëren.”

Het opnemen van kunst in STEM in BGC-programmering is een andere inspiratie die Kimberly toeschrijft aan haar dochter, die momenteel een tussenjaar volgt tussen de middelbare school en de universiteit. Ze besteedt evenveel tijd aan haar schetsboek als aan het spelen met computercode – en is van plan zich te gaan bezighouden met informatica.

“Het vergt hetzelfde soort creatief proces en het vermogen om iets uit het niets te creëren”, zei Kimberly. ‘Computerwetenschappers zijn kunstenaars. Door kunstenaars binnen te halen en ons echt op STEAM te concentreren, kunnen we een toekomstige wereld visualiseren waarin we de tools van technologie gebruiken om verandering te creëren. ”

Black Girls Blazing Trails: het meten van de impact op universiteitscampussen

Van het oorspronkelijke doel om ervoor te zorgen dat haar dochter haar interesse in haar passie niet verloor, zei Kimberly dat ze blij en nederig is als ze bedenkt hoeveel meisjes vergelijkbare steun hebben gevonden bij het ontdekken van de Black Girls Code-gemeenschap.

‘Het is voor mij als moeder heel lonend geweest om te zien dat ze een passie heeft voor waar ze van houdt’, zei ze over haar dochter. “Nu zie ik het, niet alleen bij mijn eigen dochter, maar bij alle meisjes die soortgelijke passies hebben ontdekt.”

Afbeelding van zwarte meisjes lopen voor graffiti met laptops

Black Girls Code-programma’s, kampen en wedstrijden bereiken K-12-meisjes in het hele land.

Een van de grootste projecten van de organisatie dit jaar is ‘onze armen om alumni heen slaan’, zoals Kimberly het uitdrukte, en ontdekken hoe ze hen kunnen ondersteunen bij het nastreven van een toekomst in STEAM op volwassen leeftijd.

Kimberly zei dat ze verrast was toen ze zich realiseerde welke impact de door haar gecreëerde groep had op het leven van jonge vrouwen: in Virginia ontmoette Kimberly een eerstejaarsstudent mariene wetenschappen die voor het eerst belangrijke computervaardigheden leerde als lid van Black Girls Code in New York; in Californië ontmoette ze een eerstejaars in de informatica die sinds haar twaalfde deel uitmaakte van de organisatie.

“Ik kom steeds meer Black Girls Code-alumni tegen terwijl ik spreek op verschillende universiteiten en evenementen,” zei ze. “Ik zal constant een student, ouder of familielid tegenkomen met een student die op een bepaald moment in hun leven lid was en ontdekte dat het een veranderingsagent voor hen was.”

Innovatie in de binnenstad en daarbuiten: wereldwijd gaan met uitbreiding

Terwijl Black Girls Code naar de toekomst kijkt, zal de organisatie de nadruk blijven leggen op het werken met jonge vrouwen uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen. De organisatie, die één vestiging heeft in Johannesburg, Zuid-Afrika, is momenteel gevestigd in de Verenigde Staten.

In de komende drie jaar willen Kimberly en het Black Girls Code-team het aantal hoofdstukken in de VS verdubbelen en ook internationaal uitbreiden. In de VS richt de organisatie zich primair op het bereiken van binnenstedelijke wijken waar momenteel weinig of geen toegang is tot STEM-leermogelijkheden voor jongeren.

“We zijn echt bezig met het idee hoe we deze centra voor technologie en innovatie in binnenstedelijke wijken kunnen creëren?” Zei Kimberly. “Ik wil dit speciaal ontworpen centrum voor innovatie en technologie creëren, waar we alle verschillende elementen van AI, machine learning en virtual reality onder de dak kunnen brengen, zodat de kinderen in de programma’s het kunnen zien en testen en voelen en bouw ermee, precies in één ruimte. ”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map