Hoe NCWIT het gezicht van computers verandert: pleiten voor vrouwen en minderheden en geeft werkgevers tools om ze te werven en te behouden

TL; DR: Een non-profit gemeenschap van bijna 900 universiteiten, bedrijven en organisaties in het hele land, het National Center for Women and Information Technology, of NCWIT, heeft een drieledige aanpak om de deelname van vrouwen aan de computerindustrie te vergroten. Door veranderingsleiders met elkaar in contact te brengen, gratis middelen ter beschikking te stellen en programma’s te ontwikkelen om ondervertegenwoordigde groepen te bereiken, inspireert NCWIT verandering op nationale schaal. De organisatie helpt het bewustzijn te vergroten en veranderingen door te voeren door op onderzoek gebaseerde informatie te verspreiden over het aantrekken, ontwikkelen en promoten van vrouwen en minderheden in technologie.


Nadat ze was afgestudeerd aan de universiteit, zocht Adriane Bradberry naar een communicatiebaan waarmee ze een beetje kon schrijven, bewerken en webontwikkeling kon doen – ‘alles wat helpt om het grote verhaal te vertellen’, zei ze.

Adriane raakte al snel geïnteresseerd in het National Center for Women and Information Technology, of NCWIT, en de missie van de organisatie om de bijdragen en rollen van vrouwen in computers te vergroten.

Met achtergronden in wetenschap en STEM gaven Adriane’s ouders haar meerdere mogelijkheden om te communiceren met en te leren over technologie. Adriane heeft tijdens haar opleiding computerlessen gevolgd, wat volgens haar haar sterke, relevante vaardigheden geeft in haar rol als NCWIT’s communicatiedirecteur, hoewel het geen technische functie is.

‘Ik had het geluk die kansen te hebben en al vroeg kennis te maken met computers’, zei ze. “Ik heb geluk gehad dat ik mijn passie voor communicatie kon combineren met mijn liefde voor technologie door te werken voor een organisatie met een missie die volgens mij echt belangrijk is.”

NCWIT’s aanpak van bovenaf om diversiteit in computers te bevorderen

In plaats van professionele ontwikkeling te concentreren, richt NCWIT zich op het opleiden en motiveren van lidorganisaties om werknemers uit minderheidsgroepen te werven, te behouden en te bevorderen.

‘We maken er een punt van om de last niet op vrouwen te leggen’, zei Adriane. “We pleiten er zeker voor dat er meer vrouwen en meer ondervertegenwoordigde groepen op technologiegebied zullen zijn, maar we pakken het op een andere manier aan.”

Toen de organisatie in 2004 van start ging, waren de inspanningen gericht op het verzamelen en verzamelen van gegevens om de verschillen in personeelsbestand volledig te begrijpen.

“We zijn verder gegaan dan het herkennen van het probleem”, zei Adriane. “We werken al jaren actief om organisaties te helpen dat probleem op te lossen.”

Foto van NCWIT CEO en medeoprichter Lucy Sanders

NCWIT CEO en medeoprichter Lucy Sanders startte de organisatie om meer vrouwen bloot te stellen aan een technische loopbaan.

Naast het herinneren van bedrijven en organisaties aan hoe diverse teams de winstgevendheid kunnen verbeteren en de productiviteit kunnen verhogen, biedt NCWIT praktische aanbevelingen voor leiders om de dagelijkse praktijk te gebruiken om inclusiever te zijn.

Van het aanpassen van de bewoordingen over vacatures tot het werken met non-profitorganisaties om informele technische kansen voor K-12-studenten te creëren, Adriane zei dat NCWIT zijn leden wil inspireren om leiders te worden in het bepleiten en implementeren van verandering.

“Slechts één aspect van onze missie, en we hebben er zo veel, is ervoor te zorgen dat jonge vrouwen de kans krijgen om technologie te ontdekken en de connectie te leggen in termen van de vaardigheden die je kunt ontwikkelen en de potentiële carrières die je kunt hebben,” zei Adriane . “Het is een win-winsituatie voor alle betrokkenen en we willen dat mensen trots zijn op het werk dat ze doen om deze maatschappelijke problemen op te lossen.”

Gratis bronnen helpen organisaties bij het werven en behouden van technische vrouwen

Van bedrijfsplannen voor de lange termijn tot een toevallige ontmoeting in een plaatselijke coffeeshop, NCWIT biedt bezoekers gratis toegang tot ongeveer 175 gratis online bronnen, waaronder verschillende in het Spaans.

‘Er zijn honderden en honderden aanbevelingen die in de hele pijplijn kunnen worden toegepast, ongeacht wie je bent of wat je doelen zijn’, zei Adriane. ‘We pakken het allemaal aan.’

Het is bijvoorbeeld minder waarschijnlijk dat vrouwen solliciteren op vacatures die woorden als ninja of rockstar gebruiken om codeurs te beschrijven. Andere bronnen helpen mensen bij het identificeren van en reageren op veelvoorkomende misverstanden over diversiteit op de werkplek.

“Deze middelen zijn onze beste verdediging tegen veel dingen in termen van barrières, hoe we ze kunnen omzeilen en hoe we ze kunnen omverwerpen”, zei ze. “Ze laten ons echt toe om individuen te helpen zichzelf te helpen.”

NCWIT-bronnen kunnen worden gefilterd op het specifieke doel dat moet worden bereikt, het type bron en de groep mensen die moeten worden aangepakt. Informatie wordt gepresenteerd in verschillende formaten, van top-10 lijsten en werkmappen tot programma’s in een doos.

“Geef ons uw probleem en we hebben geen manier bedacht om het aan te pakken”, zei Adriane. “We bieden deze op maat gemaakte, kant-en-klare oplossingen die direct gratis beschikbaar zijn.”

TECHNOLOchicas: Latina bewust maken van technische kansen

Een programma waar Adriane en NCWIT bijzonder trots op zijn, is TECHNOLOchicas, een initiatief in coproductie met de Televisa Foundation, iets meer dan een jaar geleden gelanceerd.

Groepsfoto van TECHNOLOchicas

Het TECHNOLOchicas-programma biedt video’s, evenementen en bronnen om Latinas aan te moedigen om verder te gaan met computers.

Met Latinas die slechts 2% van de banen in de technologische beroepsbevolking bezetten, bevat het programma succesvolle Latinas die hun technische verhalen delen om het bewustzijn van de kansen en carrières in de informatica te vergroten. Meisjes kunnen dan relatable rolmodellen vinden die werken bij Google, NASA, Microsoft, Pinterest, Qualcomm en hoger onderwijs.

NCWIT was onlangs co-host van een evenement bij Google om de tweede generatie van de gezinsgerichte campagne te introduceren, waarbij actrice Eva Longoria verschillende panels modereerde.

“Uiteindelijk is het campagnedoel bedoeld om jonge Latinas te inspireren om technologie na te streven, maar het is leuk om actieve technische vrouwen te profileren waarvan sommige mensen misschien niet beseffen dat ze er zijn,” zei Adriane. ‘Niet alle mensen in technologie lijken op Mark Zuckerberg.’

Hoe het diverse NCWIT-team uitdagingen aangaat en veranderingen inspireert

Na ongeveer 10 jaar bij NCWIT te hebben gewerkt, zei Adriane dat de samenleving eindelijk erkent dat vrouwen en andere minderheidsgroepen ondervertegenwoordigd zijn in technologie.

“Het hebben van die open dialoog is erg nodig om de verandering op een schaal te laten plaatsvinden om landelijk een meer productieve impact te hebben”, zei ze. “Elk getuigenis of succesverhaal van een lid, of het horen van een middelbare schoolvrouw die besluit een computerdiploma te behalen, voedt ons vuur. Er vindt verandering plaats. ‘

Het hoofdkantoor is gevestigd in Boulder, Colorado, NCWIT heeft werknemers verspreid over het hele land. Door te oefenen wat de organisatie predikt, bestrijken werknemers en aannemers een reeks leeftijden, rassen en technische vaardigheden.

‘Op de een of andere manier resoneert onze missie met hen,’ zei Adriane. “Iedereen van het personeel is gepassioneerd en actief in contact met onze leden om uit de eerste hand te horen wat ze nodig hebben. Maar onze leden doen echt het zware werk. We doen dit allemaal namens onze samenleving als geheel. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map