ASUS: de 30-jarige focus op bekroonde elektronische innovatie zet zich voort met het Zenbo Robot Developer Program

TL; DR: Sinds 1989 innoveert ASUS de ruimte voor computerhardware en vervaardigt het producten variërend van moederborden tot notebooks en mobiele telefoons. Gedurende zijn bijna 30-jarige geschiedenis is ASUS erkend als marktleider in design en engineering, en heeft hij consequent onderscheidingen behaald in alle productlijnen. Zoals bij de meeste innovators, heeft ASUS geen plannen om te vertragen. De nieuwste lancering van het bedrijf, de Zenbo-robot, zal de manier veranderen waarop mensen werken en omgaan met hun omgeving. Zenbo fungeert als een persoonlijke assistent en metgezel en dient als een ander voorbeeld van hoe ASUS-producten een revolutie teweegbrengen in de manier waarop ons leven samengaat met technologie.


Bijna 30 jaar geleden was een groep ingenieurs een pionier in de Taiwanese computerhardware-industrie nadat ze hun eerste moederbordprototype hadden gemaakt. Met hun product zouden de ingenieurs ASUS oprichten, wat tegenwoordig een van de grootste merken is in de wereldwijde consumentenelektronica.

Gedurende de geschiedenis van drie decennia van het bedrijf heeft ASUS consequent prijzen gewonnen voor ontwerp- en technische innovatie. ASUS nam dit jaar zelfs een recordbrekende 15 overwinningen mee naar huis tijdens de iF Design Awards 2017. Niet iemand die op succes remt, ASUS heeft een nieuw product gelanceerd dat zeker de aandacht zal trekken: Zenbo.

Zenbo is ontworpen om drukbezette mensen overal in huis hulp te bieden, entertainment en – op de beste manier als een robot dat kan – vriendschap.

“Al decennia dromen mensen ervan zo’n metgezel te bezitten: een die slim is, ons dierbaar is en altijd tot onze beschikking staat”, zei ASUS-voorzitter Jonney Shih. “Onze ambitie is om robotgebruik voor elk huishouden mogelijk te maken.”

Collage van ASUS-logo en foto van de Zenbo-robot

ASUS zet een rijke, 30-jarige traditie van innovatie voort en verandert de manier waarop we werken en omgaan met de Zenbo-robot.

Zenbo is in staat om tal van nuttige taken uit te voeren, waaronder het instellen van taakherinneringen en het bewaken van de huisbeveiliging. De robot creëert een slimme thuisomgeving waar huishoudelijke taken, zoals het in- en uitschakelen van verlichting en apparaten, gemakkelijk kunnen worden geautomatiseerd.

Tot de vele talenten en troeven behoren gezichtsherkenning en stemherkenning en de mogelijkheid om muziek af te spelen, smart home-apparaten te beheren en gebruikers te waarschuwen wanneer er ramen en deuren openstaan. Deze charmante assistent stelt gebruikers zelfs in staat om hun persoonlijke gezondheid te volgen, en het fungeert ook als speelkameraad en metgezel. De AI van Zenbo kan zich ook aanpassen aan gebruikersvoorkeuren voor een persoonlijkere ervaring.

Zenbo kwam officieel op de markt in januari 2017. Er wordt echter nog steeds gewerkt aan ontwikkeling om de bot te verbeteren via het Zenbo Developer Program. Met het zelfstudieprogramma kunnen programmeurs leren hoe ze tools kunnen gebruiken om applicaties te maken die bijdragen aan het Zenbo-robotecosysteem.

Ontwikkelaars die van Zenbo een slimmere huisgenoot maken

De softwareontwikkelingskits van Zenbo bevatten Java-klassen om apps te maken die gezichtsherkenning / persoonsdetectie, gezichtsuitdrukkingen, terugbellen, bewegingsbediening en gesproken dialoog aanpassen. Deze klassen kunnen worden gebruikt om de robotcapaciteiten op verschillende manieren te besturen. Met de DialogSystem-klasse kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld uitdrukkingen koppelen aan dialoog om Zenbo tijdens een gesprek menselijker te maken.

Ontwikkelaarstools omvatten ook de Zenbo APP Builder, Zenbo Story Editor en de DDE Editor. Zenbo APP Builder is een eenvoudig te gebruiken programmeertool die lijkt op Google Blocky.

Grafische opdrachtenblokken kunnen worden gesleept en neergezet om de bewegingen, uitdrukkingen en het gebruik van sensoren van Zenbo te besturen. De APP Builder bevat een simulator waarmee ontwikkelaars hun programmering kunnen bekijken en bewerken kunnen vergemakkelijken.

Met de Zenbo Story Editor kunnen ontwikkelaars Zenbo programmeren om interactieve verhalen te creëren met een gebruiksvriendelijke interface en een vereenvoudigd proces. De functionaliteit is vergelijkbaar met audioboeken en kan worden gebruikt om verhalen voor te lezen aan kinderen of als achtergrondgeluid voor ontspanning of werkconcentratie.

De Zenbo Story Editor maakt het gemakkelijk om mediabestanden op verschillende platforms te importeren en tijdlijnen te bewerken. De DDE-editor (Dialogue Development Environment) wordt gebruikt om de gespreksscripts van Zenbo te ontwerpen en te testen.

Klassen of categorieën kunnen worden ingesteld om Zenbo-woordenschat te “leren”, en ontwikkelaars moeten rekening houden met de intentie bij het programmeren van Zenbo om gesproken dialogen te herkennen. Omdat menselijke taal veel manieren heeft om in wezen hetzelfde te zeggen, kunnen Zenbo meerdere zinnen met dezelfde betekenis nodig hebben om te ‘begrijpen’ wat er wordt gezegd.

Deze ontwikkelaarstools helpen Zenbo intelligenter, nuttiger en aangenamer te maken als het gaat om het als virtuele assistent in huis te hebben. Het doel is om gepersonaliseerde interacties tussen gebruikers en Zenbo mogelijk te maken, en het ontwikkelaarsprogramma helpt ASUS om dat doel te bereiken.

Records breken met een breed scala aan bekroonde producten

Ooit de innovators, biedt ASUS een breed scala aan unieke producten. Het bedrijf is waarschijnlijk het meest bekend om laptops, grafische kaarten en smartphones.

LaptopMag erkende ASUS als de producent van het op één na beste laptopmerk op de markt, met zijn UltraBook UX305 voorop. Met de komst van Zenbo zetten ASUS-innovators hun streven voort om de elektronica te revolutioneren, zowel met gloednieuwe als bestaande consumentenproducten.

Foto van ASUS-voorzitter Jonney Shih op het podium op CES 2017

ASUS-voorzitter Jonney Shih legt exclusieve cameratechnologie uit in de gloednieuwe ZenFone 3 op CES 2017.

ASUS heeft onlangs de hoogste facturering ontvangen in tal van categorieën tijdens de iF Design Awards 2017. Bovenaan het pakket staan ​​ASUS’s Zenbook 3 en Zenbook 3 Deluxe-laptops. ASUS won ook de prijs voor de ZenFone 3, ZenFone 3 Deluxe en ZenFone 3 Ultra, allemaal uitgebracht in 2016.

ASUS brak een record door maar liefst 15 overwinningen te behalen bij de Design Awards, hoger dan welk ander merk dan ook. Nu Zenbo en andere producten op de markt komen, zal ASUS zeker worden erkend bij toekomstige ceremonies vanwege de bekroonde ontwerpen van het team.

Nog steeds sterk na bijna drie decennia in de elektronica

Sinds ASUS 30 jaar geleden zijn winkel opende, heeft het bedrijf naam gemaakt als pionier en innovator op het gebied van consumentenelektronica. Vooral de UltraBook-lijn is enorm populair geworden als een goedkope, krachtige laptoplijn. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich beziggehouden met het bouwen van smartphones, tablets en alles-in-één desktopcomputers, evenals geluids- en grafische kaarten.

In het afgelopen decennium heeft ASUS ook de tijd gevonden om zich te richten op gamers en liefhebbers van overklokken met de Republic of Gamers (ROG), een submerk dat zich toelegt op “het creëren van ‘s werelds beste gaminghardware en -software”, aldus Bryce Jones, Global PR Manager voor ASUS.

ROG, opgericht in 2006, biedt een complete lijn van innovatieve producten die bekend staan ​​om hun prestaties en kwaliteit, waaronder moederborden, grafische kaarten, laptops, desktops, monitoren, audioapparatuur, routers en randapparatuur. ROG neemt deel aan en sponsort grote internationale gaming-evenementen en ROG-uitrusting is gebruikt om honderden overklokrecords te vestigen, aangezien het submerk “de favoriete keuze blijft van gamers en enthousiastelingen over de hele wereld”.

ASUS zet de lange traditie van het bedrijf voort om de wereld van de allerbeste innovatieve producten te voorzien. Zenbo wordt de eerste in zijn soort, een gezinsrobot die ongeveer evenveel kost als een nieuwe smartphone, maar nog veel meer kan.

Het concept van een gezinsrobot is sinds de jaren veertig de dagdroom van futuristen en wordt nu pas werkelijkheid. Decennia lang hebben mensen zich de mogelijke innerlijke werking van slimme huizen voorgesteld, van het klassieke Rube Goldberg Machine-concept en nu tot Zenbo. Door jaren van engineering helpt ASUS het huis van morgen het huis van vandaag te maken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map